Copyright © -Mubin-
Design by Dzignine
October 30, 2010

now I have 25-200 mm

hahaha...my dad just bought tamron lens from japan..............and now my dad using digital camera..bermaksud aku boleh mengusai camera sony hahahaha......
October 29, 2010

my tok wan n tok

alhamdulilah dh smpai ke tanah suci.......Semoga selamat pergi dan sampai.......

mmg best wktu sy(mubin) tunggu kt kelana jaya dri kol 7++ hingga 1.30 pg......dpt rasa feel......semoga tok n tok wan dapat melaksanakan ibadah haji
October 28, 2010

if you reading ......-

tomorrow you need to explain why you write like that.........i m waiting
October 18, 2010

hari ni hari spesial utk aku...

first skali aku nk ucapkan terima kasih banyak kepada yang wish birthday utk aku......18.10.10.....dh 14 tahun aku....nnti semakin tua.....


n ...nk gitau...start saat ni mubin dh jarang online.....dia nk study...hahaa.....selamat mengulangkaji bdk klas 2M....semoga sukses selalu....be the best beat the rest
October 17, 2010

tq kawanku

tq kpd kawanku kerana membuatkan aku menunggu lama dripd pukul 10 smpi pkul 11.42.......tp ko masih tk muncul...aku mengucap berbanyak banyak terimakasih pada engko.....
October 16, 2010

minta maaf bebanyak

kpd hamba Allah ini........yang mungkin sedang membaca........aku minta maaf tahu...sorry lah pasal yang tu......aku tak nak r klo ada yang ada masalah ngan aku wktu nk dkt exam nnti jiwa aku tk tenteram....klo ko sedang membaca aku harap ko maafkan aku.....

October 15, 2010
salam semua...dh study ..klo dh bagus.....cuba korang try right click.....haha.....klo korang nak apa kt blog ni..kene mintak kt tauke nyer dahulu .......
October 14, 2010

jom check kalian lebih kepada otak kiri atau kanan



cuba korang perhatikan betul2 tengok sama ada pusing ikut arah jam atau lawan arah jam.aku dulu tengok ikut arah jam....pastu sekarang boleh dua2....arah jam dengan sebaliknya........klo korang tengok arah jam bermakna korang otak kanan...tp klo korang tengok berlawanan arah jam otak kiri...dh tengok tu fokus...mana tahu boleh ubah drpd arah jam menjadi berlawanan ker.......klo tk ley gak cuba korang ambik jari telunjuk pusing ikut arah jam pastu tengok gmbr....bg yg tengok berlawanan plak......ambik jari telunjuk buat berlawanan arah jam....kene fokus ,fokus n klo dpt congrat.....pastu gi r tengok atau surf ....ciri2 otak kiri atau kanan....
October 13, 2010

informasi

salam....kpd pembaca setia blog ni....kalian nak tak macam nak bagi blog korang tkder yang copy text aku ada cara nya ......mula2 kali gi design pastu add gadget....pastu cari html.....pastu letak ayat kt bawah ni...klo korang nak chat ngan aku

<script language="JavaScript">
<!--  
//Disable right mouse click Script
//By Maximus (maximus@nsimail.com) w/ mods by DynamicDrive
//For full source code, visit http://www.dynamicdrive.com  
var message="Function Disabled!";  

///////////////////////////////////
function clickIE4(){
if (event.button==2){
alert(message);
return false;
}
}  
function clickNS4(e){
if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){
if (e.which==2||e.which==3){ alert(message); return false;
}
}
}  
if (document.layers){
document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
document.onmousedown=clickNS4;
}
else if (document.all&&!document.getElementById){
document.onmousedown=clickIE4;
}  
document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")  
// -->
</script>

today ,and today ,and today

tajuk buat ala ala life brief candle.......sy mubin mustaza akan bercerita di blog ini.......hari ni kiteorg buat study group kat pantai start kol 3.30 smpi 4.30 ....study pasal mathematics kt pantai....4-30-5.00 main rugby....riadah penting.......500-5 30 lepak kt restoran ( minum air cukup r)..........kiteorg study psl loci in two dimension..yang menyertai study group kali ni khairi aku syahiran izzat......sebelum berkumpul aku gi kt playground...alah sekali sekali nk rasa gak mcm budak kecik...aku gi playground pun sbb tk der org kt pantai..........ikut pada pemerhatian aku study group bagus...tp iman kene kuat sbb mudah utk lari drpd tajuk utk belajar....bnyk sembang biasa r tu.....first time study group ...slalu study sports kt pantai......sekian itu jer......
October 12, 2010

bila exam dh dekat semua jadi nerd

haha.......bila nak dekat exam.gi mana2 bawak buku....wktu exam......gi kantin pun bawak buku.....biaso lah tu....semangat nak dpt straight A........

to dak2 laki 2 M




kt sini nak bagitahu nama nama dak laki 2 M .....

-Mubin
-khairi
-izzat
-syahiran
-safwan
-fauzi
-haqim

sekian itu saja
October 11, 2010

mr potato hot n spicy

cakap psl mr potato ni......aku mmg suka.....smbil aku menaip aku makan mr potato........hahaha......nnti aku nak umah aku ada satu tmpt yg mana penuh dgn mr potato...berangan angan mat jenin....hahaha.....kalau pembaca blog nak tahu....saya mubin mustaza baru td start revision yg sebenar.....td chat ngan kawan ...dia cakap exam masuk form 1 sekali........aku terkezut.......hahaha...study....dh lah sejarah form 1 aku low skit.......aku sebenarnya ada yg dh lupa mt ........kpd member aku........dak laki........korang nk buat study group tak kt pantai....pas study main rugby n bola ......aku revision sn bru smpi chapter 4 form 1......hopefuly smpt lah utk aku revision.....

apa yang penting waktu nak dekat exam:

-tidur kena cukup
-study smart
-jalan bawa buku(bukan ulat buku tapi se-kurang2 ada semangat)
-kurang kan online(tp aku stay jer on9 cuma kurang kan skit)
-try study group ngan kawan(nnti study sports ada lah)

dgn ini aku mengambil kesempatan utk mengucap selamat ulangkaji kepada bakal mengambil PEPERIKSAAN AKHIR TAHUN TOV PMR 2011


biar study smart jangan study hard...tp kalau kalian rasa study hard ok bagi kalian....teruskan......aku hanya nasihat......



October 10, 2010

10.10.10

tarikh hari mmg lawa......
10 10 10.........wawa.....triple 10 gitu........aku tk der idea nk update ....nie je lah yg aku update
October 9, 2010

pmr dimansuhkan 2016

kt mana aku dpt artikel ni...klo nk cari kt utusan.com.my.......jadi kita tahun depan ada pmr........huhuhuhuu...tahun dpn pmr.....tahun depan ada pmr....tahun depan ada pmr...
October 8, 2010

exam is coming.......

tajuk ni berkisahkan exam pat yg bakal aku hadapi......cara aku study memang dasyat.......study aku tk smpi 30 minit......yelah awal lagi ....cuba kalau besok exam......baca buku smpi 2 jam......aku tgok calendar dah bulan 10 dh nk akhir tahun.....tahun depan PMR insya-Allah ...PMR ada ke takder ke aku tak kisah yg penting kene study gak ...klo tkder pmr kene exam jugak.......Terpikir sejenak.......Berapakah yang A aku akan dapat bila PMR nnti???jawapan tu sebenarnya terletak kt hati...klo kita ibadat dan doa insya-Allah 8a........ibadat bukan sahaja solat...belajar juga adalah salah satu daripada ibadat........marilah kita sama2 study utk exam....say no to hard study ...say yes to smart study........klo korang nak pinjam buku cara belajar aku ada......mintak kt sekolah ...terbukak kepada pelajar 2M only.........
October 7, 2010

hari mmg happening n enjoy

kami bermula di sg pelek
tunggu dri kol 7 15 -750
khairi dtg lmbt...bas dh nk jalan...terpaksa lah aku sembang dgn driver tu...supaya lengahkan masa...hahaha.....khairi khairi....setiba kami di ktm nilai..pukul 8 30......naik ktm gi mid valley...rm 9.40 seorang pergi dan balik..........setiba kami di Mid......pukul 10....kedai pun ada yg tk bukak lagi........pastu gi tgok tiket wayang....rm 7 sebelum kol 12tghari....ambil cerita jangan pandang belakang congkak.....cerita menarik....lucu(kelakar)....mmg best....happening.....pastu kami gi kat cosmic bowl.....ambil 3 games....early bird..rm  10 termasuk kasut rm12.50........main mmg sampai tangan lenguh.....mmg gempak....semua sporting...termasuklah abg safwan(syazwan)...haha.....aku harap tahun depan kita dapat buat mcm ni lagi...klo boleh waktu pmr...hahaha.....bnyk cerita lagi....utk mengetahui lebih bnyk...chat r dgn aku......
October 6, 2010

menanti sebuah jawaban

di kala ku menanti jawapan mu
engkau selalu menghindar diri mu
adakah kamu tidak menyintai diriku

terus terang saja..itu saja yang aku mahu
supaya aku tak menunggu lagi

usah lah kau menafikan lagi
bahawa kamu tidak menyintai ku
ku harap engkau melafazkannya

tetapi berakhir duka

oh sayang ku
adakah kamu kekasih
jujur lah sayangku
October 5, 2010

I love racing and soccer

kat sini bukan bermaksud aku suka merempit tetapi aku suka lumba kereta kat dalam games.....jangan salah faham......aku minat bolasepak....dan aku suka bermain bolasepak......nak kata ada bakat main bolasepak tu ada lah sesikit....boleh lah kalau setakat main waktu PJ.......

jabulani chelsea.....aku dapat bola tu ptg td...mak aku belikan.......hahaha.....aku skrg tidur pun dgn bola..........biasa r.....

tomorrow....prefect course

sebenarnya....mmg malas utk pergi dihari esok.....kursus pengawas......kena gi ......tkper ....aku gi besok........hari ni aku beli buku....buku osman affan....tajuk buku ni teknik memori smart study..harga 22....guna popular card dapat rm 19 .80 jimat rm 2.20....buku ni bagus.....I love my jabulani ball
October 4, 2010

form 1,2.4 direhatkan

dengan ini dimaklumkan bahawa besok smpi khamis ....cuti pastu isnin smpi selasa cuti.....ambil kesempatan ni utk ulangkaji yang mana kita lemah........n belajar secara smart........bukan hard...klo hard mampuih otak......ok rancangan sempena direhatkan ni bdk laki 2m akan kluar berjalan jalan di mid...n enjoy......

me n my my friends

  
my best friend.....
Wide Eye Onion Kun