Copyright © -Mubin-
Design by Dzignine
December 26, 2010

baca amalan mulia.......kuang x3

aku baca r blog kawan 2 aku ......latest post diorang pasal bola.....hahaha...bila menang puji bila kalah menghina.......huh.....hahaha...aku dh smpi tsik dedap ...pukul 10....bertolak dri kedah pukul 3.....kereta hari ni kt highway mmg bnyk...............

aku tgok bola pon kejap jer ..tu pun wktu kt elmina..tp wktu tu tkder goal lagi........jamming time with my guitar....
December 25, 2010

25 disember 2010

hahaha....hari ni memang hari yg special buat keluarga aku kerana?:jawapan tidak melebihi 25 patah perkataan

k.....jawapan dia....sebab hari ni hari lahir mama sy...hahahaha.......yg ke 43......hahaha....aku dh bli hadiah...bajet hadiah tk r mahal sgt ....haha.........

huh.....petang nnti buat birthday mcm kenduri......hahahaha.....panggilan skit jer....hahaha...buat kt kmpg...kmpg apa??kampung teluk talipon............

pendek jer post aku.....lagi pun aku dh nk bersara dah nk berblogging ni.....aku nk concentrate kpd gitar n belajar.....study for spm....saudara aku dh r dpt 8a....jeles aku dibuatnya......aku nk dpt at least 6 A ....
December 17, 2010

kampung...kt mana ???

kampung aku kt kedah dekat saja ngan kuala kedah ngan alor star....tk jauh pun.....k.....korang nk tau nama kampung aku....nama kampung aku kmpg telok talipon........plik tak nama dia...haha...sebenarnya talipon tu ada kt depan umah nenek aku......talipon=telephone....hahaha.........nama mmg special......

to be continue
December 12, 2010

hari ini dan semalam

k.........Assalamualaikum........

korang sihat???alhamdulilah sihat..........

k........aku nk citer apa yg hari ini dan apa yg semalam.........

aku bermula dgn semalam:

semalam datuk dan nenek ku baru pulang dari tanah suci mekah ........dan mereka sampai pukul 5 kot...tk pasti sgt tp sampai kt umah aku kol 6++ pagi.............semalam memang ramai yg dtg umah aku........saudara bnyk yg dtg....haha.......

hari ni lak aku nk cerita:

hari ini hari Ahad.......aku blik ke kampung.......selama rahsia...........hahahahaha ............k.....aku nk gitau kepada member mahupun sahabat rakan2 kawan....yg aku hormati......aku akan tidak on9 ym selama 2 minggu kot ...mungkin awl lagi..........tp aku akan on9 fb...........hahaha....ye r kt kmpung guna kakak aku nyer laptop...mls nk bukak ym..................

k...........kepada sahabat 2 ku.........tahun depan aku akan ke ..........rahsia...............utk belajar di negeri .......rahsia..........dlm malaysia........itu bermakna aku akan ............rahsia..................hahaha........

cuba korang teka apa yg rahsia tu??dh dpt diam2 saja
December 11, 2010

on air.....hahaha....bukan nyer kt udara tapi..........

tapi ...........haha...fikir r sendiri

ok .......

aku agak lama r kan tidak  post......bukan sebab apa.....disebabkan kekangan waktu.......lagi aku bukannyer 24 hours blogging..........klo guna nuffnang tu dpt gak duit........tp dah umur pun belum mencukupi.........k....aritu aku ada buat posting psl guitar kan.....aku dh bli lagi sebijik...wktu tu aku kata bajet aku 250 kebawah kot...ataupun 300 kebawah...mcm tu r.....aku gi kedai gitar kt Nilai sebelum gi Alamanda...kt alamanda ada tapi yamaha.....setibanya di kedai...tengok dulu gitar yg 250 below....dh elok2 nk pilih..sekali org yg jual tu ckp yg ni tkda pick-up.....pick up ni uttk bgi msuk kt amplifier...pastu ...aku check gitar gi...sekkali bapak aku tunjuk kt aku gitar harga rm400 aku pun tgok jer...tk kenan .....pastu ada dua aku kenan harga rm425 .......aku pilih punya pilih aku ambik yang nie.....
korang nampak tk yg kat tepi tu kaler hitam....tu namanya equalizer........bila ada pickup dia kene ada equalizer.........


harga RM 425 dpt negotiate .......RM 380

...............................

semua bli kt resit 444..... 

aku bli tuner ,guitar,ngan nylon string...........


tu namanya tunerr...pasang kt hujung gitar.......utk tune bunyi.......
 harga 50 dpt 40....

pegi kedai pun dhh pukul 6.30.......kedai tutup pkol 7......

aku kt kedai smpi kol 7 30hahaha.........

aku tgh kumpul duit RM 100 utk bli softcase.........

beli ni pun utk traininng gitar.....klo perlukan gitaris ker kat skolah aku leh apply......

k...sekian utk pagi ini..............


December 7, 2010

klo dulu ultraman sekarang apa??

dah jawab soalan >>

simpan elok2 klo boleh tu simpan dlm peti mcm peti harta karun pastu kunci elok2 klo boleh guna lak sebanyak mungkin lock...

sbb jawapan anda sangat berharga ..tidak ternilai harganya......

wa....ampu nmpk......

k msuk blik kepada ultraman ........

wktu zaman aku dulu mmg r...ultraman ni mmg kira top r.....aku memang minat....dah r minat gila plak tu.....dh jd minat gila.....hahah

zaman ultraman ..hahaha....dlm cerita ultraman diorang ada selitkan kisah cinta...

nk tahu skrg apa???

jawapan nya ialah ben 10



aku tgok n kekadang tu ada yg dtg umah aku bwk budak2 kecik..pstu aku tgok anak saudara aku.....diorang pakai jam ben 10 kasut ben10 baju ben10 ......

mmg sekarang musim ben 10


aku pun sebenarnya suka ben10 ni ..cerita dia adventure skit...tp aku minat pun aku tk bli jam dan sbagainya.....


jam ben 10....


kasut pun ada....mmg dasyat...

dulu wktu zaman ultraman ...
yg ada patung jer yg kluar lampu kt lampu kt tengah dada tu..........


patung yg kene msukkan angin......


sekarang........
dulu..............

berbeza tapi serupa

maal hijrah......selamat menyambut maal hijrah ke 1432

mcm mana korang....ada yg nk berhijrah ..bukan berpindah mahupun migrasi

mksud disini hijrah daripada kurang baik ke baik...hahaha......

semoga korang berjaya ngan misi korang tu.................

aku lak nk berhijrah.....

supaya bangun awal...hahaha......

lepas sekolah ni...wktu cuti skolah...aku slalu bangun lambat....dah bgun tp buat 2 tidur...tidur2 ayam.....

.....

aku nak gitau berita gembira...

Malaysia melayakkan diri ke separuh akhir

malaysia mengalahkan 5-1 kepada laos

dan indonesia mengalahkan 2-1 kepada thailand.......

gud new...tq kpd bambang pamukas kerana menambah kan gol kepada indonesia dan melayakkan malaysia ke separuh akhir.....

kpd pemain laos...tq sbb bola yg kelima tu ,...korang msukkan sendiri tq....korang menambahkan koleksi gol

huhuhuhuhhuuhuhuhhuhuhuhuhuhuuhuhuuhuhuhuuhuuhuhuhuhu

i hope i can get this

hahaha....cuba korang teke apa yg aku impikan

sebenarnya aku impikan gitar baru.........nak tambah lagi sebijik

akustik punya...haha.....try nk bukak lagu jiwang lak an.........

ni r gitar yg aku nk....bajet duit dah ada..mintak topup skit......hahah..bukan topup phone topup duit kt bapa aku.....

yg ni harga rm 290....aku rasa ley nego lagi ni....klo dpt 250 aku angkat......
yg ni semi acoustic ....ley cucuk amp..hahaha....

klo yang atas ni lagi r...aku rasa aku tk makan setahun klo beli ....cuba korang teka berapa ..lebih 10 x ganda harga....harga yg ni lak rm 12 k......gila r...mahal 

tak mampu aku....bajet cuma 350 below....

semua gmbr gitar ni aku ambik kt emanuel music shop.....kt senawang

hope dpt r yg ovation tu....ley r bajet pun tk r mahal sgt ...


December 3, 2010

sediakan payung sebelum hujan

assalamualaikum
sihat???
alhamdulilah .....

hari ni aku nk post sesuatu ...yg selalu gak r melanda remaja bahkan anak -anak muda zaman kini...ayat mcm penceramah plak...hahaha......


k hari ni aku nk bincangkan psl
seperti kaca terhempas ke batu......


korang yg ada bf ker gf .....


jgn r bila korang break korang sedih yang teramat ingat tu ......

...........jgn seperti kaca terhempas ke batu..........

aku post ni...tk berkaitan kepada sesiapa.......jgn plak kata aku tujukan kepada seseorang....

sekian........

mls nk bukak post baru..smbung je kt sini.....


hari ni ada perlawanan taraf INTERNATIONAL/antarabangsa


haha.......


nk tahu tak perlawanan apa......


catur...mubin vs syahiran .....hahaha...kt YM


cuba korang teke siapa yg menang ..........


dh dpt......k..simpan yer tekaan korang...


sbb tekaan tu amat berharga.....tk ternilai.....


k...pemenangnya ialah


pikir r sendiri..........haha

.............best gak lawan chess an......tk sia2 aku training sebelum ni.....................

cuti....musim cuti sekolah....di mana destinasi yg bakal anda kunjungi?


hahaha....musim cuti ni....gerenti ada tmpt yg korang akan kunjungi tidak kira r


umah makcik saudara ker...umah mak mertua ker...tempat 2 menarik ker.......


hahaha.....


aku kt sni......nnti kot ...blik kmpg......sbb skrg ni bnyk gak cousin yg nak dtg.....10 &11 disember....atuk n nenek aku pulang dri tanah suci....ramai cousin....mak mahupun bapa kepada cousin dtg......


turun kt KLIA....jd apa lgi an


umah kt tsik dedap pling dkt........


hahaha....hope.......buat barbeque kt pantai ngan saudara yg dtg..bru meriah


............................................


k....aku sentuh blik title post ni...sediakan payung sebelum hujan


jd kepada rakan2 mahupun pembaca blog ni ........


jaga r diri....klo hujan tu payung r diri anda...


nnti demam


klo demam siapa yang susah 


diri sendiri gak yg susah sbb sejuk...haha....


jd tips klo demam yer


klo demam 


-blik psg aircond
-selalu makan icecream
-klo yg guna kipas tu...bukak r yg pling tinggi


yg ni bg korang sengsara lagi ada r an..............


hahaha.....sekadar gurauan shj


..............................................


setiap hari apa kerja aku...................


-k..mula bangun tdur......tgok r kol 7,8,9,10


-pstu mandi gosok gigi(gunalah darlie)haha iklan lak


-pstu kemas katil....


-pstu ambik ps2 


-ambik steering ps2


-psg game gran turismo..........apalagi race r


mcm mana dh tk dpt lesen gi an.....guna steering games pun jd r........


hahaha....


pstu breakfast......


pstu tgok tv...............


pstu tgok tv


pstu tgok tv


pstu tgok tv


pstu wktu petang lak


lepas tgok putera katak........


kluar rumah........bukan lari rumah yer


main badminton bersama kakak2 ku.....


gi kt tasik ada kawasan lapang main bolasepak sorang .....tendang bola sorang2.....ni r bila jd anak last....pstu tkder adik mahupun abg lelaki.................


teman rapat ku..


pc
ps2
guitar
bola sepak
racquet......


hahaha


diorang ni mmg rapat......


bola sepak lagi rapat.....setiap malam aku tdur ngan bola sepak.......hahaha...jabulani gitu.......


.....


hahaha...ni nk gitau skit


korang tgok dulu gmbr ni



cuba korang tgok...ada us ..indonesia.....russia..canada australia netherlands.......yg aku plik tu......diorang paham ker apa yg aku tulis tu yg aku heran.....russia smpi 11..........klo nk kata diorang guna google translate ...tak ley gak sbb ayat kt blog aku ayat pasar...jd tk didetect ngan translate tu........

......................

smpi dsini shj...sekian....
jaga diri take care...gud morning,afternoon,evening,night

December 1, 2010

jadi vs x jadi

tajuk post aku kali ni......


jadi vs x jadi 


hahaha....


cuba korang teke apa bende yang jadi n apa bende yg tk jadi 


dah dpt jawapan..........klo dh simpan yer jawapan tu...


buat kenang kenangan........


k...berbalik pd tjuk yg asal an....


pd mlm ni ..persamaan 1 disember 2010


aku msuk dapur...selalu msuk hahaha....


aku buat nasi goreng....


dlm otak aku nk buat nasi goreng mcm 

klo mcm ni bagus r...
















tp an...apa yg jadi ...hahaha....


nasi goreng kicap hahaha.......


aku msk main letak jer ha.ha.ha


ntah apa 2 an...haha..


tkper utk beginning msk an...................


tp aku expert msk air,burger,nugget..........itu bukan msk tp goreng..hahaha......


mee segera maggi...hahaha...itu aku plg expert....


tp an.... 


aku sebenarnya tk reti masak nasi ...hahaha....tk menuntut ilmu lg ..hahaahaha
Wide Eye Onion Kun