Copyright © -Mubin-
Design by Dzignine
December 11, 2010

on air.....hahaha....bukan nyer kt udara tapi..........

tapi ...........haha...fikir r sendiri

ok .......

aku agak lama r kan tidak  post......bukan sebab apa.....disebabkan kekangan waktu.......lagi aku bukannyer 24 hours blogging..........klo guna nuffnang tu dpt gak duit........tp dah umur pun belum mencukupi.........k....aritu aku ada buat posting psl guitar kan.....aku dh bli lagi sebijik...wktu tu aku kata bajet aku 250 kebawah kot...ataupun 300 kebawah...mcm tu r.....aku gi kedai gitar kt Nilai sebelum gi Alamanda...kt alamanda ada tapi yamaha.....setibanya di kedai...tengok dulu gitar yg 250 below....dh elok2 nk pilih..sekali org yg jual tu ckp yg ni tkda pick-up.....pick up ni uttk bgi msuk kt amplifier...pastu ...aku check gitar gi...sekkali bapak aku tunjuk kt aku gitar harga rm400 aku pun tgok jer...tk kenan .....pastu ada dua aku kenan harga rm425 .......aku pilih punya pilih aku ambik yang nie.....
korang nampak tk yg kat tepi tu kaler hitam....tu namanya equalizer........bila ada pickup dia kene ada equalizer.........


harga RM 425 dpt negotiate .......RM 380

...............................

semua bli kt resit 444..... 

aku bli tuner ,guitar,ngan nylon string...........


tu namanya tunerr...pasang kt hujung gitar.......utk tune bunyi.......
 harga 50 dpt 40....

pegi kedai pun dhh pukul 6.30.......kedai tutup pkol 7......

aku kt kedai smpi kol 7 30hahaha.........

aku tgh kumpul duit RM 100 utk bli softcase.........

beli ni pun utk traininng gitar.....klo perlukan gitaris ker kat skolah aku leh apply......

k...sekian utk pagi ini..............


0 Komen:

Post a Comment

Wide Eye Onion Kun