Copyright © -Mubin-
Design by Dzignine
December 3, 2010

sediakan payung sebelum hujan

assalamualaikum
sihat???
alhamdulilah .....

hari ni aku nk post sesuatu ...yg selalu gak r melanda remaja bahkan anak -anak muda zaman kini...ayat mcm penceramah plak...hahaha......


k hari ni aku nk bincangkan psl
seperti kaca terhempas ke batu......


korang yg ada bf ker gf .....


jgn r bila korang break korang sedih yang teramat ingat tu ......

...........jgn seperti kaca terhempas ke batu..........

aku post ni...tk berkaitan kepada sesiapa.......jgn plak kata aku tujukan kepada seseorang....

sekian........

mls nk bukak post baru..smbung je kt sini.....


hari ni ada perlawanan taraf INTERNATIONAL/antarabangsa


haha.......


nk tahu tak perlawanan apa......


catur...mubin vs syahiran .....hahaha...kt YM


cuba korang teke siapa yg menang ..........


dh dpt......k..simpan yer tekaan korang...


sbb tekaan tu amat berharga.....tk ternilai.....


k...pemenangnya ialah


pikir r sendiri..........haha

.............best gak lawan chess an......tk sia2 aku training sebelum ni.....................

cuti....musim cuti sekolah....di mana destinasi yg bakal anda kunjungi?


hahaha....musim cuti ni....gerenti ada tmpt yg korang akan kunjungi tidak kira r


umah makcik saudara ker...umah mak mertua ker...tempat 2 menarik ker.......


hahaha.....


aku kt sni......nnti kot ...blik kmpg......sbb skrg ni bnyk gak cousin yg nak dtg.....10 &11 disember....atuk n nenek aku pulang dri tanah suci....ramai cousin....mak mahupun bapa kepada cousin dtg......


turun kt KLIA....jd apa lgi an


umah kt tsik dedap pling dkt........


hahaha....hope.......buat barbeque kt pantai ngan saudara yg dtg..bru meriah


............................................


k....aku sentuh blik title post ni...sediakan payung sebelum hujan


jd kepada rakan2 mahupun pembaca blog ni ........


jaga r diri....klo hujan tu payung r diri anda...


nnti demam


klo demam siapa yang susah 


diri sendiri gak yg susah sbb sejuk...haha....


jd tips klo demam yer


klo demam 


-blik psg aircond
-selalu makan icecream
-klo yg guna kipas tu...bukak r yg pling tinggi


yg ni bg korang sengsara lagi ada r an..............


hahaha.....sekadar gurauan shj


..............................................


setiap hari apa kerja aku...................


-k..mula bangun tdur......tgok r kol 7,8,9,10


-pstu mandi gosok gigi(gunalah darlie)haha iklan lak


-pstu kemas katil....


-pstu ambik ps2 


-ambik steering ps2


-psg game gran turismo..........apalagi race r


mcm mana dh tk dpt lesen gi an.....guna steering games pun jd r........


hahaha....


pstu breakfast......


pstu tgok tv...............


pstu tgok tv


pstu tgok tv


pstu tgok tv


pstu wktu petang lak


lepas tgok putera katak........


kluar rumah........bukan lari rumah yer


main badminton bersama kakak2 ku.....


gi kt tasik ada kawasan lapang main bolasepak sorang .....tendang bola sorang2.....ni r bila jd anak last....pstu tkder adik mahupun abg lelaki.................


teman rapat ku..


pc
ps2
guitar
bola sepak
racquet......


hahaha


diorang ni mmg rapat......


bola sepak lagi rapat.....setiap malam aku tdur ngan bola sepak.......hahaha...jabulani gitu.......


.....


hahaha...ni nk gitau skit


korang tgok dulu gmbr ni



cuba korang tgok...ada us ..indonesia.....russia..canada australia netherlands.......yg aku plik tu......diorang paham ker apa yg aku tulis tu yg aku heran.....russia smpi 11..........klo nk kata diorang guna google translate ...tak ley gak sbb ayat kt blog aku ayat pasar...jd tk didetect ngan translate tu........

......................

smpi dsini shj...sekian....
jaga diri take care...gud morning,afternoon,evening,night

0 Komen:

Post a Comment

Wide Eye Onion Kun