Copyright © -Mubin-
Design by Dzignine
December 26, 2010

baca amalan mulia.......kuang x3

aku baca r blog kawan 2 aku ......latest post diorang pasal bola.....hahaha...bila menang puji bila kalah menghina.......huh.....hahaha...aku dh smpi tsik dedap ...pukul 10....bertolak dri kedah pukul 3.....kereta hari ni kt highway mmg bnyk...............

aku tgok bola pon kejap jer ..tu pun wktu kt elmina..tp wktu tu tkder goal lagi........jamming time with my guitar....
December 25, 2010

25 disember 2010

hahaha....hari ni memang hari yg special buat keluarga aku kerana?:jawapan tidak melebihi 25 patah perkataan

k.....jawapan dia....sebab hari ni hari lahir mama sy...hahahaha.......yg ke 43......hahaha....aku dh bli hadiah...bajet hadiah tk r mahal sgt ....haha.........

huh.....petang nnti buat birthday mcm kenduri......hahahaha.....panggilan skit jer....hahaha...buat kt kmpg...kmpg apa??kampung teluk talipon............

pendek jer post aku.....lagi pun aku dh nk bersara dah nk berblogging ni.....aku nk concentrate kpd gitar n belajar.....study for spm....saudara aku dh r dpt 8a....jeles aku dibuatnya......aku nk dpt at least 6 A ....
December 17, 2010

kampung...kt mana ???

kampung aku kt kedah dekat saja ngan kuala kedah ngan alor star....tk jauh pun.....k.....korang nk tau nama kampung aku....nama kampung aku kmpg telok talipon........plik tak nama dia...haha...sebenarnya talipon tu ada kt depan umah nenek aku......talipon=telephone....hahaha.........nama mmg special......

to be continue
December 12, 2010

hari ini dan semalam

k.........Assalamualaikum........

korang sihat???alhamdulilah sihat..........

k........aku nk citer apa yg hari ini dan apa yg semalam.........

aku bermula dgn semalam:

semalam datuk dan nenek ku baru pulang dari tanah suci mekah ........dan mereka sampai pukul 5 kot...tk pasti sgt tp sampai kt umah aku kol 6++ pagi.............semalam memang ramai yg dtg umah aku........saudara bnyk yg dtg....haha.......

hari ni lak aku nk cerita:

hari ini hari Ahad.......aku blik ke kampung.......selama rahsia...........hahahahaha ............k.....aku nk gitau kepada member mahupun sahabat rakan2 kawan....yg aku hormati......aku akan tidak on9 ym selama 2 minggu kot ...mungkin awl lagi..........tp aku akan on9 fb...........hahaha....ye r kt kmpung guna kakak aku nyer laptop...mls nk bukak ym..................

k...........kepada sahabat 2 ku.........tahun depan aku akan ke ..........rahsia...............utk belajar di negeri .......rahsia..........dlm malaysia........itu bermakna aku akan ............rahsia..................hahaha........

cuba korang teka apa yg rahsia tu??dh dpt diam2 saja
December 11, 2010

on air.....hahaha....bukan nyer kt udara tapi..........

tapi ...........haha...fikir r sendiri

ok .......

aku agak lama r kan tidak  post......bukan sebab apa.....disebabkan kekangan waktu.......lagi aku bukannyer 24 hours blogging..........klo guna nuffnang tu dpt gak duit........tp dah umur pun belum mencukupi.........k....aritu aku ada buat posting psl guitar kan.....aku dh bli lagi sebijik...wktu tu aku kata bajet aku 250 kebawah kot...ataupun 300 kebawah...mcm tu r.....aku gi kedai gitar kt Nilai sebelum gi Alamanda...kt alamanda ada tapi yamaha.....setibanya di kedai...tengok dulu gitar yg 250 below....dh elok2 nk pilih..sekali org yg jual tu ckp yg ni tkda pick-up.....pick up ni uttk bgi msuk kt amplifier...pastu ...aku check gitar gi...sekkali bapak aku tunjuk kt aku gitar harga rm400 aku pun tgok jer...tk kenan .....pastu ada dua aku kenan harga rm425 .......aku pilih punya pilih aku ambik yang nie.....
korang nampak tk yg kat tepi tu kaler hitam....tu namanya equalizer........bila ada pickup dia kene ada equalizer.........


harga RM 425 dpt negotiate .......RM 380

...............................

semua bli kt resit 444..... 

aku bli tuner ,guitar,ngan nylon string...........


tu namanya tunerr...pasang kt hujung gitar.......utk tune bunyi.......
 harga 50 dpt 40....

pegi kedai pun dhh pukul 6.30.......kedai tutup pkol 7......

aku kt kedai smpi kol 7 30hahaha.........

aku tgh kumpul duit RM 100 utk bli softcase.........

beli ni pun utk traininng gitar.....klo perlukan gitaris ker kat skolah aku leh apply......

k...sekian utk pagi ini..............


December 7, 2010

klo dulu ultraman sekarang apa??

dah jawab soalan >>

simpan elok2 klo boleh tu simpan dlm peti mcm peti harta karun pastu kunci elok2 klo boleh guna lak sebanyak mungkin lock...

sbb jawapan anda sangat berharga ..tidak ternilai harganya......

wa....ampu nmpk......

k msuk blik kepada ultraman ........

wktu zaman aku dulu mmg r...ultraman ni mmg kira top r.....aku memang minat....dah r minat gila plak tu.....dh jd minat gila.....hahah

zaman ultraman ..hahaha....dlm cerita ultraman diorang ada selitkan kisah cinta...

nk tahu skrg apa???

jawapan nya ialah ben 10



aku tgok n kekadang tu ada yg dtg umah aku bwk budak2 kecik..pstu aku tgok anak saudara aku.....diorang pakai jam ben 10 kasut ben10 baju ben10 ......

mmg sekarang musim ben 10


aku pun sebenarnya suka ben10 ni ..cerita dia adventure skit...tp aku minat pun aku tk bli jam dan sbagainya.....


jam ben 10....


kasut pun ada....mmg dasyat...

dulu wktu zaman ultraman ...
yg ada patung jer yg kluar lampu kt lampu kt tengah dada tu..........


patung yg kene msukkan angin......


sekarang........
dulu..............

berbeza tapi serupa

maal hijrah......selamat menyambut maal hijrah ke 1432

mcm mana korang....ada yg nk berhijrah ..bukan berpindah mahupun migrasi

mksud disini hijrah daripada kurang baik ke baik...hahaha......

semoga korang berjaya ngan misi korang tu.................

aku lak nk berhijrah.....

supaya bangun awal...hahaha......

lepas sekolah ni...wktu cuti skolah...aku slalu bangun lambat....dah bgun tp buat 2 tidur...tidur2 ayam.....

.....

aku nak gitau berita gembira...

Malaysia melayakkan diri ke separuh akhir

malaysia mengalahkan 5-1 kepada laos

dan indonesia mengalahkan 2-1 kepada thailand.......

gud new...tq kpd bambang pamukas kerana menambah kan gol kepada indonesia dan melayakkan malaysia ke separuh akhir.....

kpd pemain laos...tq sbb bola yg kelima tu ,...korang msukkan sendiri tq....korang menambahkan koleksi gol

huhuhuhuhhuuhuhuhhuhuhuhuhuhuuhuhuuhuhuhuuhuuhuhuhuhu

i hope i can get this

hahaha....cuba korang teke apa yg aku impikan

sebenarnya aku impikan gitar baru.........nak tambah lagi sebijik

akustik punya...haha.....try nk bukak lagu jiwang lak an.........

ni r gitar yg aku nk....bajet duit dah ada..mintak topup skit......hahah..bukan topup phone topup duit kt bapa aku.....

yg ni harga rm 290....aku rasa ley nego lagi ni....klo dpt 250 aku angkat......
yg ni semi acoustic ....ley cucuk amp..hahaha....

klo yang atas ni lagi r...aku rasa aku tk makan setahun klo beli ....cuba korang teka berapa ..lebih 10 x ganda harga....harga yg ni lak rm 12 k......gila r...mahal 

tak mampu aku....bajet cuma 350 below....

semua gmbr gitar ni aku ambik kt emanuel music shop.....kt senawang

hope dpt r yg ovation tu....ley r bajet pun tk r mahal sgt ...


December 3, 2010

sediakan payung sebelum hujan

assalamualaikum
sihat???
alhamdulilah .....

hari ni aku nk post sesuatu ...yg selalu gak r melanda remaja bahkan anak -anak muda zaman kini...ayat mcm penceramah plak...hahaha......


k hari ni aku nk bincangkan psl
seperti kaca terhempas ke batu......


korang yg ada bf ker gf .....


jgn r bila korang break korang sedih yang teramat ingat tu ......

...........jgn seperti kaca terhempas ke batu..........

aku post ni...tk berkaitan kepada sesiapa.......jgn plak kata aku tujukan kepada seseorang....

sekian........

mls nk bukak post baru..smbung je kt sini.....


hari ni ada perlawanan taraf INTERNATIONAL/antarabangsa


haha.......


nk tahu tak perlawanan apa......


catur...mubin vs syahiran .....hahaha...kt YM


cuba korang teke siapa yg menang ..........


dh dpt......k..simpan yer tekaan korang...


sbb tekaan tu amat berharga.....tk ternilai.....


k...pemenangnya ialah


pikir r sendiri..........haha

.............best gak lawan chess an......tk sia2 aku training sebelum ni.....................

cuti....musim cuti sekolah....di mana destinasi yg bakal anda kunjungi?


hahaha....musim cuti ni....gerenti ada tmpt yg korang akan kunjungi tidak kira r


umah makcik saudara ker...umah mak mertua ker...tempat 2 menarik ker.......


hahaha.....


aku kt sni......nnti kot ...blik kmpg......sbb skrg ni bnyk gak cousin yg nak dtg.....10 &11 disember....atuk n nenek aku pulang dri tanah suci....ramai cousin....mak mahupun bapa kepada cousin dtg......


turun kt KLIA....jd apa lgi an


umah kt tsik dedap pling dkt........


hahaha....hope.......buat barbeque kt pantai ngan saudara yg dtg..bru meriah


............................................


k....aku sentuh blik title post ni...sediakan payung sebelum hujan


jd kepada rakan2 mahupun pembaca blog ni ........


jaga r diri....klo hujan tu payung r diri anda...


nnti demam


klo demam siapa yang susah 


diri sendiri gak yg susah sbb sejuk...haha....


jd tips klo demam yer


klo demam 


-blik psg aircond
-selalu makan icecream
-klo yg guna kipas tu...bukak r yg pling tinggi


yg ni bg korang sengsara lagi ada r an..............


hahaha.....sekadar gurauan shj


..............................................


setiap hari apa kerja aku...................


-k..mula bangun tdur......tgok r kol 7,8,9,10


-pstu mandi gosok gigi(gunalah darlie)haha iklan lak


-pstu kemas katil....


-pstu ambik ps2 


-ambik steering ps2


-psg game gran turismo..........apalagi race r


mcm mana dh tk dpt lesen gi an.....guna steering games pun jd r........


hahaha....


pstu breakfast......


pstu tgok tv...............


pstu tgok tv


pstu tgok tv


pstu tgok tv


pstu wktu petang lak


lepas tgok putera katak........


kluar rumah........bukan lari rumah yer


main badminton bersama kakak2 ku.....


gi kt tasik ada kawasan lapang main bolasepak sorang .....tendang bola sorang2.....ni r bila jd anak last....pstu tkder adik mahupun abg lelaki.................


teman rapat ku..


pc
ps2
guitar
bola sepak
racquet......


hahaha


diorang ni mmg rapat......


bola sepak lagi rapat.....setiap malam aku tdur ngan bola sepak.......hahaha...jabulani gitu.......


.....


hahaha...ni nk gitau skit


korang tgok dulu gmbr ni



cuba korang tgok...ada us ..indonesia.....russia..canada australia netherlands.......yg aku plik tu......diorang paham ker apa yg aku tulis tu yg aku heran.....russia smpi 11..........klo nk kata diorang guna google translate ...tak ley gak sbb ayat kt blog aku ayat pasar...jd tk didetect ngan translate tu........

......................

smpi dsini shj...sekian....
jaga diri take care...gud morning,afternoon,evening,night

December 1, 2010

jadi vs x jadi

tajuk post aku kali ni......


jadi vs x jadi 


hahaha....


cuba korang teke apa bende yang jadi n apa bende yg tk jadi 


dah dpt jawapan..........klo dh simpan yer jawapan tu...


buat kenang kenangan........


k...berbalik pd tjuk yg asal an....


pd mlm ni ..persamaan 1 disember 2010


aku msuk dapur...selalu msuk hahaha....


aku buat nasi goreng....


dlm otak aku nk buat nasi goreng mcm 

klo mcm ni bagus r...
















tp an...apa yg jadi ...hahaha....


nasi goreng kicap hahaha.......


aku msk main letak jer ha.ha.ha


ntah apa 2 an...haha..


tkper utk beginning msk an...................


tp aku expert msk air,burger,nugget..........itu bukan msk tp goreng..hahaha......


mee segera maggi...hahaha...itu aku plg expert....


tp an.... 


aku sebenarnya tk reti masak nasi ...hahaha....tk menuntut ilmu lg ..hahaahaha
November 30, 2010

catur vs chess......

huh...tajuk atas ni catur vs chess....


sebenarnya ni bende yg sama......


aku ada r main stu app chess kt fb...


mmg r


aku main tahap silly(bodoh) baru ley menang .....


main medium ngan easy .....kalah r......hahaha.....


bila main on9 lak......ley katakan 99.9 percent aku main semua kalah haha....


paling dasyat pun draw....tp best tahu bila main chess.....


rasa mcm tgh berperang......


jd apa lg ...jom r main chess.......chess aku yg aku bwk wktu skolah...hilang kt skolah aku letak bawah meja....hahaha....sper r yg curi tu??tak mampu ker nk bli ....rm10 jer kot....

haha...agak lama mendiamkan diri

salam semua....


pasti korang tertunggu 3 januari kan..haha....


mungkin ada yg tk tertunggu sbb masih lagi mahu bgun lewat......hahaha


mengenai tajuk agak lama mendiamkan diri kerana ....


-takda idea nk post apa..........


tp aku ni plik skit....bila smpi mood nk blogging....smpi post 2-3 ..haha........


korang nk tahu kenapa lepas aku tulis pastu aku enter mean space ke bawah


sbb aku nk bgi nmpk bnyk yg ruang.......(korang paham tak sbb aku pun tak paham)


..................
setiap kali aku bukak internet............perkara yg aku akan lakukan


pergi ke facebook
then gi kat utusan malaysia(berita terkini)
pastu mudah.my marketplace malaysia.........


tiga ni mmg perkara wajib ..........


aku rasa cabaran smpi 10 30 tu tk menjadi r


sbb aku selalu guna smpi 11-12 hahaha


alar....wktu holiday jer....


wktu skolah nnti kol 10 tidur r an.....



haha....aku rasa ni gud information

ERKATAAN LAZIM YANG SERING KAUM HAWA SUKA GUNAKAN

Perkataan Lazim Perempuan olehhttp://1001rahsiadiri.blogspot.com 

FINE
Ini la yang perempuan suka gunakan untuk hentikan pergaduhan, lebih-lebih lagi bila dia rasa dia yang betul dan anda kena diam. Jangan sekali kali gunakan perkataan ini untuk memberi gambaran rupanya, terutama sekali apabila dia sedang mencuba pakaian di kedai - hanya akan membawa anda berdua bergaduh.

LIMA MINIT
Ini sebenarnya setengah jam. Ianya sama jugak dengan lima minit yang perlawanan bola sepak akan berakhir sebelum anda membawa sampah ke luar, jadi ini adalah pertukaran yang seimbang.

TAKDE APA-APA
Ini bermakna "something" dan anda perlu berjaga-jaga! Perkataan ini melambangkan perasaan perempuan yang inginkan anda berputar-putar kat dalam macam mesin basuh. Selalunya, ini akan memulakan pergaduhan yang akan bertahan selama 'LIMA MINIT' dan diakhiri dengan 'FINE'.

PERGILAH! (dengan kening terangkat)
Ini adalah satu cabaran yang akan membuat si perempuan menjadi marah dengan 'TAKDE APA-APA' dan diakhiri dengan 'FINE'. PERGILAH (dengan kening biasa) Ini bermakna 'mengalah' atau 'buat je la apa yang awak nak sebab saya tak kisah'. Anda hanya akan mendapat situasi ini dan dalam beberapa minit diikuti dengan 'TAKDE APA-APA', 'FINE' dan dia akan bercakap kembali dengan anda dalam masa 'LIMA MINIT' apabila dia dah sejuk.

MENGELUH YANG KUAT
Ini sebenarnya bukanlah perkataan, tetapi kenyataan yang sering disalah anggap oleh kaum lelaki. 'MENGELUH YANG KUAT' bermakna dia merasakan anda adalah seorang yang bodoh ketika itu dan dia sendiri terfikir kenapalah dia menghabiskan masa berdiri di situ dan bergaduh mengenai 'TAKDE APA-APA'. 

MENGELUH YANG PERLAHAN
Lagi sekali, ini bukanlah perkataan. 'MENGELUH YANG PERLAHAN' membawa maksud yang dia berasa puas. Adalah lebih elok jika anda duduk diam, jangan buat sebarang tindakan... dan dia akan kekal puas.

OKAY LAH
Ini adalah kenyataan yang paling merbahaya seorang perempuan boleh buat kepada lelaki. 'OKAY LAH' bermakna dia ingin berfikir panjang sebelum dia membalas terhadap perbuatan anda yang telah menyakitkan hatinya. 'OKAY LAH' selalunya digunakan dengan 'FINE' bersama 'Kening Yang Terangkat'.

BUAT LAH
Satu ketika di masa depan dalam masa terdekat, anda akan dilanda masalah yang besar.

TOLONGLAH
Ini bukan kenyataan, sebaliknya adalah pelawaan. Seorang perempuan memberi anda peluang untuk mengeluarkan sebarang alasan atau sebab di atas apa yang telah anda lakukan. Anda mempunyai peluang yang adil dengan kejujuran, jadi berhati-hati dan anda tidak akan mendapat 'OKAY LAH'.

TERIMA KASIH
Seorang perempuan mengucapkan terima kasih. Jangan pengsan. Terima dan ucapkan sama-sama.

TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK
Ini banyak berbeza dari 'TERIMA KASIH'. Seorang perempuan akan menggunakan ini apabila dia dah terlampau marah pada anda. Ini menunjukkan yang anda telah menyinggung perasaannya dan akan diikuti dengan 'MENGELUH YANG KUAT'. Berhati-hati untuk tidak bertanya apa yang salah selepas 'MENGELUH YANG KUAT' kerana ini hanya akan membuat dia berkata 'TAKDE APA-APA'. 
November 28, 2010

cabaran guna pc smpi kol 10 :30

aku rasa aku kene ubah skit habit....habit yg baik ni


aku rasa aku kene cukup tidur......


aku ni lain skit...klo tidor awl bagun awl....klo tidur lmbt bagun lewat....


.......dgn ini sy menyahut cabaran ini..haha....


korang dh siap utk masuk tingkatan 3....ambik lah peluang cuti ni..buat jadual harian ...ley r gak korang bahagi masa tolong parent..buat kerja rumah(bukan kerja sekolah yg cikgu bagi)........korang ley letakkan ...ulangkaji yg form1 untill form 2.....korang ley baca subjek yg tidak perlu penerangan spt sejarah......baca novel(panas salju).....takut nnti kita tk dpt catch up..nk ulangkaji.......
November 26, 2010

wa....berita gembira

aku nak gitau korang satu bende...haha....
still at sepang next year..haha....boleh aku tengok muka kengkawan aku
terutamanya pembaca blog ni..haha......


korang yg ada fb ...tolong r aku ..tolong like an....


gi crik ehoza ..pstu like...kt group tu..pstu crik kt photo......gmbr drpd mubinmustaza

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=465417949811&set=a.457738529811.260446.128032339811

..........huhu.........

sebenarnya msuk contest candid picture...tp aku tgok harapan utk kalah tinggi....bnyk pro...mcm aku bru beginner ...haha.....


wa....td wktu pkul 7 45 malam...abah aku suruh kunci pintu belakang...aku dgn senang hati pun gi r kunci ..aku ambik kunci dan bukak pintu utk kunci gril (betul ke aku eja ...alar yg besi tu) ..tetibe aku nmpk org pakai kopiah...haha...aku menjerit dengan suara kejantanan ....ha............bapak aku ckp smpi org yg main takraw tu terdiam....haha.....suara komander kot...haha...haha....korang nk tahu sper yg aku nmpk tu....haha..sebenarnya bapak aku....dia sakat aku........haha
November 25, 2010

lagu ni aku suka...jom dengar..click play saja

wa...sekarang semua kt facebook...

haha.....keluarga cikgu zakaria dan che Mah........sebenarnya itu keluarga besar aku...haha....mereka ialah datuk dan nenek ku...sekarang siapa ada buat group lagi kt facebook memang best r.....haha.....

Sesiapa yang mempunyai adik di SK TPSP.....

tajuk di atas ni....aku seru kepada sesiapa yang mempunyai adik di SKTPSP.....tolong belikan lencana sekolah tu......nk buat kenang kenangan di my secret album.......klo korang nk beli minta duit tahu.......tahun depan r...

2010...school days...already end...haha

antara gambar2.....


k.....ni lah sebahagian murid 2 Musytari...kebanyakan yang tidak hadir itu ...sedang tidur di rumah...haha.jgn marah


........dari kiri ....fauzi,safwan,izzat,mysterious boyz....n syahiran.....

sebenarnya ada lagi seorang...dia tak datang.......nama dia khairi.....

.....



bila dah akhir tahun apa lagi...chess r...siapa berani jom lawan???gerenti aku kalah ...hahaha.....dalam gambar di atas ni ......syahiran vs mubin....korang rasa siapa menang????orang yang menang ialah orang yang muka terlebih senyum tu........

..................

korang belum bayar hutang....sila langsaikan dengan segera...hahaha......cuba korang teka apa yang Syahiran pegang tu.........haha.........


kami anak malaysia ..haha...itu lah slogan yang sesuai...semangat kebangsaan ni..haha........yang berbaju ungu di sebelah ku ialah rakan seangkatan dan seperjuangan ...kami menghidupkan kadet polis sekolah ..tetapi anugerah dpt kt dia....mcm mna zik dh rezeki ko an...haha..aku support dri belakang...tkda dendam beb.haha....yang penting tahun depan kita usahakan buat satu kem..igt tahu aku bahagian kawad n komander...kenapa r selalu waktu kem suara ko ngan aminudin takda......korang saja suruh aku jadi komander an..haha.......

..............


k....bye bye 2 musytari 2010........

Sekolah Yang Ku Sayangi

assalamualaikum.......


di sini saya MUBIN MUSTAZA BIN ISKANDAR akan membuat post yang agak panjang atas permintaan rakanku yang disayangi dan dihormati.......


Post yang akan saya pertontonkan kepada anda semua tidaklah begitu cantik .....


K ...saya akan membuat post yang bertajuk Sekolah..Saya akan memberitahu kepada anda semua sekolah2 yang pernah saya menimba ilmu dari tak tahu A-Z sampai pandai Z-A...


Sekolah pertama .....Sekolah Harapan Negara....SEKOLAH KEBANGSAAN MUTIARA ,KOTA KINABALU......wktu aku belajar dulu...mmg bnyk pelawat..boleh dikatakan setiap minggu ada pelawat......jikalau ada pelawat..aku akan membuat persembahan iaitu persembahan singa....yang cina tu...saya bahagian belakang......haha....lepas buat dapat bonus tu yang best.....saya pernah mencuci tandas untuk pertandingan tandas tercantik..lepas cuci dapat bonus tu yang best ..haha...saya akan tunjuk sekolah nya



saya bersekolah di sini selama 4tahun....saya belajar daripada tahun 1 sampai tahun 4....2003-2006........memang banyak pengalaman .....disinilah dimana saya belajar self defense KARATE......SENSEI ku yg tak ada gigi tengah..haha....

.................................................................

ok....kawan2 dan pembaca blogger ku yang setia ......

kemudian aku berhijrah dari sabah ke selangor...Sekolah yang kali ini terletak di Sg Pelek,Sepang......Sekolah  ini lah yang saya ambil UPSR....saya belajar selama 2 tahun....tahun 2007-2008......Ramai kawan2 yang telah saya kenal.......terima banyak2 kepada yg sudi berkawan dengan saya....Kelas pertama yang saya masuk ialah 5 Anggerik..saya masuk ketika itu murid 5 A baru habis sukan/pjk......saya duduk di sebelah Intan Muhaireen....Ustazah Maizana guru pertama yang saya kenal.......Beliau juga yg suruh saya duduk di sebelah intan.............Ketika tahun 6.......Budak2 lelaki addict akan permainan rugby....dan menjadikan rugby sebahagian daripd hidup mereka...saya termasuk sekali......Sukan rugby amat diminati...dan dimainkan ketika ada masa terlapang setelah habis upsr.....Main sampai berdarah tu yg best...haha.....gambar sekolah tidak di jumpa tapi ada lencana haha....Lupa pula nak beritahu nama penuh sekolah ni....SEKOLAH KEBANGSAAN TAMAN PANTAI SEPANG PUTRA....Pnjgkan nama nya tp tidak apa......yang penting cikgu2 kt sini mmg best dan juga rakan2 ......


................

tamat sudah sekolah rendah....

kini...di SMK PANTAI SEPANG PUTRA.........sekolah menengah pertamaku......sekolah ni memang best.....belajar dari tahun 2009-kini....Jawatanku di sekolah ini ialah sebagai Pengawas.........Kadet Polis ialah unit beruniform yang aku telah habis sebahagian masaku.......apa 2 pun..sekolah ni memang syok...haha....

sekolah ku......selaku sekolah menengah pertamaku...

lencana sekolah.........


........................k....sekian terima kasih kepada pembaca setia...................

Pesanan daripada ku.......

jangan rendah diri ...tapi rendah hati...

igt tu....jangan mudah putus asa....don't blame yourself.....




November 23, 2010

mubin on air



mubin tgh di udara skrg....haha....

hari ahad yang lalu kenduri berkhatan abang saudara klo ikut pangkat r ....umur drjh 5....haha.......aku jadi bentara means yang angkat tu..lagipun makan berhidang...bukannya buffet ....hidang means.....lepas orang blah drpd meja makan..kite kene kutip...n bawak makanan ...makanan sedap tu..haha.....abg sedara aku dpt 1300 ringgit malaysia...haha......nama dia amin...nnti aku upload gmbr....sekian
November 18, 2010

SEJAK DARI DULU

SEJAK DARI DULU KU MENCINTAI
KAU TAHU BEGITU NAMUN KAU BERPURA.....

itu lah sebahagian lirik lagu cinta antara kita............hahaha

jom kita baca selawat syifa

......baca lah alfatihah 3x dan selawat syifa 3x......pastu tiup kt air.......pastu minum

raya ...bergambar...1.2.3 snap

BERGAMBAR KETIKA RAYA AIDILADHA

 DI RUMAH....BERBAJU COKLAT DI TENGAH2 IALAH ABAH DAN BERJUBAH PUTIH ITU IALAH MAMA SAYA

 MENU RAYA:KETUPAT PALAS,RENDANG AYAM,KARI DAGING ,SERUNDING.......N PELBAGAI LAGI

 DARI KIRI :ABAHKU,MAMAKU,DAN DIRIKU

 HAHA...DI KIRI ITU ADALAH SAYA....DAN KANAN IALAH KAKAK SAYA....
POSING MAUT KOT...
 DEKAT TASIK ADA POKOK........JOM BERGAMBAR...OK TAK??
 CUBA2 UTK JADI MODEL BJU RAYA....HAHAHA

 BILA TAK ADA KERJA ....APA LAGI SNAP AND SHOOT
 HUHUHU...OK TAK??

 HAHA...SEKALI SEKALA

 SEKALI LAGI JADI MODEL...

 WAH........NK AMBIL GAMBAR KEPADA SESIAPA YANG TGOK GMBR NI
 LALALA....SEKALI LAGI


SAMPAI DI SINI SHJ ...SEKIAN ..TERIMAKASIH KEPADA YANG SUDI MEMBACA MAHUPUN MELIHAT

Semalam Raya Aidil Adha

haha...mcm mana korang semalam ??Best tak raya??
aku rasa best gak raya kt sini.......
lepas raya gi tasik n keliling rumah bergambar haha...biasa r an.....tkder keje.....sekali sekala
lagi pun semalam tetamu smpi malam....sepupu,saudara n staff bapak aku dtg......haha....smlm buat ketupat palas   klo nk tahu ketupat tu....daun palas dengan pulut..rasa sedap...sedap giler..nk tak dh abis r....haha......pastu .....kepada murid 2 Musytari....selaku rakan2 ku yang disanjungi dan disayangi...klo nk tgok gmbr 2 M gi kat jom tengok ....pastu klo nk tgok gmbr jamuan gi kat jamuan ....semua gambar diupload menggunakan Facebook tidak perlu di sign in....kepada yang tkder fb tu.....korang pun ley bukak sbb aku buat everyone can see...mula 2 nk buat friend only..tapi pikir2 ada dua tiga empat orang kawan aku tkder fb an.........
November 16, 2010

Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Adha

.......selamat hari raya
maaf zahir dan batin
sorry klo ada terkasar bahasa....
kelakuan tidak sopan.....
Raya Haji tahun ni kat Sg Pelek.....


Hari ni last sekolah........
tq kepada para sahabat ku...
yang selama ini....menjadi rakan di sekolah
mahupun ym atau fb
mungkin kite tk rapat kt sekolah tp rpt kt ym

to all my frenz...ataupun yang tengah membaca skrg ni
Minta maaf jika saya MUBIN MUSTAZA BIN ISKANDAR
ada membuat sebarang perkara yang melukakan hati mahupun menyakit
hati....... kpd pelajar/murid 2M......hope dpt jumpa tahun hadapan
November 10, 2010

ujian jom..bukan psl ujian pat

haha...ni nk uji otak korang..........buat tahu wajib 


misi utk nombor dibawah ialah...cari kat mana 9

666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666
666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666
666666666666666666666666666666666666666666666666696666666666666666666
666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666

misi kedua cari abjad w dibawah

vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
vvvvvvvvvvvvvvwvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv


misi terakhir cari huruf N kat bawah

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMNMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM



skema jawapan akan diberikan nnti...klo korang tk jumpa...try fokus......
November 9, 2010

1 krk 2009

kelas ni aku pernah jajah suatu ketika dulu iaitu 1krk ataupun 1 edison..left click utk besarkan gmbr


haha...1 krk...2009....


ok...kt sini aku nk gitau
nama nama murid kelas ni.....

dari kiri barisan hadapan:sofia adila,aizzanum,shahirah 
dari kiri barisan tengah:izzat ,aishah,adlina,leena,Pn Badartul Cima,Mubin,Izzatie,Fauzi
dari kiri barisan belakang:adibah,ummi,hafizatun,aqilah,zuhasnita,lydia.maryam,nabilah,khairi,safwan

haha
jom tgok gmbr kita wktu form..mcm mana ok tak?kenangan ketika di 1 krk.....
...ada satu murid yg tkder kt sini..teka r.....aku tk nak gitau...fikir2 kan lah.....

tahun ni kita ambil gmbr beramai-ramai wktu jamuan nnti tau..jgn tk dtg... 

teringat akan kisah tahun 2009

kt aquria klcc..n chocolate factory...all the pictures I taken at AHMAD SYAHIRAN facebook.....


nama dia khairi..hahaha...smart r ko khairi wktu form 1......


dari kiri=mubin(sy),izzat,syahiran
waktu ni semua rendah gi..form1  kata kan..haha..


izzat.....haha
cuba baca kt notes tu..itu bukan yg form tu punya ker??


antara peserta lawatan...klo korang perasan khairi tkder..
khairi ambik gmbr ..

sekian itu shj........aku ambil skit jer.......tq to ahmad syahiran coz all of this pictures belong to ahmad syahiran

pesanan ...klo nk tgok gmbr besar left click tahu.....sbb right click tk dibenar dlm blog ini...^_^ 

nombor misteri...saper dpt selesaikan ...bagus...gitau aku jawapn nya

19.1.25.1~19.21.11.1~19.15.6.9.1~1.4.9.12.1...hahaha....saper dpt jawapan haha......
November 8, 2010

imbas kembali

teringat aku pada zaman kanak dlm 5-8 tahun ...antara television program yang aku minat ialah rancangan barney and friend...si dinosaur berwarna ungu ...nk upload gmbr sekali tk ley lak an...tkpa tkpa.......lagu ni mmg aku suka lagu barney i love you

i love you
you love me
we're a happy family
with a great big hug and a kiss from me to you
wont you say you love me too!

i love you
you love me
we're best friends as friends should be
with a great big hug and a kiss from me to you
wont you say you love me too!

haha....kalau nak diimbas kan kembali mmg banyak favourite television program....tp ni aku buat sikit je an....tp aku pling suka ialah ultraman dyna ,taro,tiga,ete n lain lain...dulu aku mmg bnyk cd cerita psl ultraman.....haha.....tp ultraman yang pling aku suka ialah dyna..

lagu ultraman dyna

Wow Wow Daina Seigi Wa Nanda Daina
Honto No Ai Wa Nanda Urutoraman Daina (oh)

aku ambik skit jer nnti korang boring..aku igt gi rentak lagu ni....

barney vs ultraman......

aku ambil ultraman...gagagaga....second bru barney and friends.....korang jom tgok rancangan genius di tviq saluran 552.....best tu...psl science ...aznil hos nya...bnyk ilmu yg boleh didapati......tk silap aku pukul 11.30 pg hari ahad...try r bukak.....

k undur diri dulu

lama tak update

agak lama lah aku update an...
bukan menyembunyikan diri tp tkder idea nk tulis apa

a
b
c
d
e
f
g
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
t
u
v
w
x
y
z


siapa yang baca dari A-Z ....aku tabik..korang penyabar hahaha....besok nk bawak apa ekk gi skolah???any idea please.......best gak an lagu suaraku berharap.......three word I want to say not i love you but i miss you ....jgn salah anggap yer...ni utk kengkawan aku
November 6, 2010

buat kawan2 ku sekalian

kpd blogger member aku..n kpd kawan 2 aku..........permintaan aku pasang lah lagu  ini


nak tahu kenapa aku suruh psg lagu ni?kalau nk tahu tahun depan automatic korang dpt jawapan nyer
November 4, 2010

kem...oh yes...mmg best para support

kem pemantapan diri di g camp....mula 2 aku naik kete ngan syahiran afi n Cikgu Aida..aku n member aku ckp r tmpt ni hutan r ...tk kan ada line punya......skali aku on phone aku check fulamak ada 3 g walopon hutan......haha.....pastu kiteorg sesat sbb ada 3 kereta cikgu yg bwk.....tnya sana sini mana g camp........mmg agak lama....pastu kiteorg smpi kt lokasi.....smpi2 kene dah pressure drpd jurulatih ..tk pasai2 kene lari cpt2...skolah pling lmbt skolah psp r an.....kem ni sume laki.....mmg best....first day ...ptg....semua peserta kene mandi wajib kt air terjun(air dlm kubang).......mmg r semua kotor muka bju....malam 2 duk dlm dewan kita belajar something yg bru.....pastu tidur...aku tidur mmg tk nyenyak....aku duk atas syahiran bwh ...pkul 430 pg aku lompat dripd katil turun bwh kejutkan syahiran tnye kol berapa??pastu tnyer dia nk mandi kol berapa pastu ckp kol 5....pastu kol 5 aku lompat lagi katil pastu gerak kan dia......pastu aku bukak lampu bgi semua pserta bangun..aku org pertama yg mandi ...air mmg cool....pagi nyer ...kiteorg kembara ..msuk hutan bnyk yg aku pelajari ilmu2 agama ketika dlm hutan.....saper2 nk ilmu ni aku akan kongsi kan...nnti aku gitau r dlm kelas ilmu yg aku pelajari an .....ada bnyk gi....pepeun kem ni mmg gempak...walaupun 2 hari 1 mlm.....
November 2, 2010

aku on9 pkul 2 pagi ...dasyat tak

salam..........kawan2ku yang dikasihi dan dirahmati oleh Allah.....aku on9 kol 2 pg.......tp tk ngantuk apa rahsianya...nk tau rahsia nya ...rahsia nya aku tidur kol 8 hahaha....sbnarnya ngantuk giler lepas aku blik drpd kpj healthcare ...lawat akak saudara.......jatuh motor....tp pre.....t.......alhamdulilah tak apa 2............pastu hari ni ......aku gi kem kt kmpg jijan..kt kem g-jan...satu hari r an....mksud nya hari khamis aku ada .........pastu A pastu B pastu C pastu D ...cukup r tu...disini sy undur kan diri sy dahulu...sekian terima kasih
October 30, 2010

now I have 25-200 mm

hahaha...my dad just bought tamron lens from japan..............and now my dad using digital camera..bermaksud aku boleh mengusai camera sony hahahaha......
October 29, 2010

my tok wan n tok

alhamdulilah dh smpai ke tanah suci.......Semoga selamat pergi dan sampai.......

mmg best wktu sy(mubin) tunggu kt kelana jaya dri kol 7++ hingga 1.30 pg......dpt rasa feel......semoga tok n tok wan dapat melaksanakan ibadah haji
October 28, 2010

if you reading ......-

tomorrow you need to explain why you write like that.........i m waiting
October 18, 2010

hari ni hari spesial utk aku...

first skali aku nk ucapkan terima kasih banyak kepada yang wish birthday utk aku......18.10.10.....dh 14 tahun aku....nnti semakin tua.....


n ...nk gitau...start saat ni mubin dh jarang online.....dia nk study...hahaa.....selamat mengulangkaji bdk klas 2M....semoga sukses selalu....be the best beat the rest
October 17, 2010

tq kawanku

tq kpd kawanku kerana membuatkan aku menunggu lama dripd pukul 10 smpi pkul 11.42.......tp ko masih tk muncul...aku mengucap berbanyak banyak terimakasih pada engko.....
October 16, 2010

minta maaf bebanyak

kpd hamba Allah ini........yang mungkin sedang membaca........aku minta maaf tahu...sorry lah pasal yang tu......aku tak nak r klo ada yang ada masalah ngan aku wktu nk dkt exam nnti jiwa aku tk tenteram....klo ko sedang membaca aku harap ko maafkan aku.....

October 15, 2010
salam semua...dh study ..klo dh bagus.....cuba korang try right click.....haha.....klo korang nak apa kt blog ni..kene mintak kt tauke nyer dahulu .......
October 14, 2010

jom check kalian lebih kepada otak kiri atau kanan



cuba korang perhatikan betul2 tengok sama ada pusing ikut arah jam atau lawan arah jam.aku dulu tengok ikut arah jam....pastu sekarang boleh dua2....arah jam dengan sebaliknya........klo korang tengok arah jam bermakna korang otak kanan...tp klo korang tengok berlawanan arah jam otak kiri...dh tengok tu fokus...mana tahu boleh ubah drpd arah jam menjadi berlawanan ker.......klo tk ley gak cuba korang ambik jari telunjuk pusing ikut arah jam pastu tengok gmbr....bg yg tengok berlawanan plak......ambik jari telunjuk buat berlawanan arah jam....kene fokus ,fokus n klo dpt congrat.....pastu gi r tengok atau surf ....ciri2 otak kiri atau kanan....
October 13, 2010

informasi

salam....kpd pembaca setia blog ni....kalian nak tak macam nak bagi blog korang tkder yang copy text aku ada cara nya ......mula2 kali gi design pastu add gadget....pastu cari html.....pastu letak ayat kt bawah ni...klo korang nak chat ngan aku

<script language="JavaScript">
<!--  
//Disable right mouse click Script
//By Maximus (maximus@nsimail.com) w/ mods by DynamicDrive
//For full source code, visit http://www.dynamicdrive.com  
var message="Function Disabled!";  

///////////////////////////////////
function clickIE4(){
if (event.button==2){
alert(message);
return false;
}
}  
function clickNS4(e){
if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){
if (e.which==2||e.which==3){ alert(message); return false;
}
}
}  
if (document.layers){
document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
document.onmousedown=clickNS4;
}
else if (document.all&&!document.getElementById){
document.onmousedown=clickIE4;
}  
document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")  
// -->
</script>

today ,and today ,and today

tajuk buat ala ala life brief candle.......sy mubin mustaza akan bercerita di blog ini.......hari ni kiteorg buat study group kat pantai start kol 3.30 smpi 4.30 ....study pasal mathematics kt pantai....4-30-5.00 main rugby....riadah penting.......500-5 30 lepak kt restoran ( minum air cukup r)..........kiteorg study psl loci in two dimension..yang menyertai study group kali ni khairi aku syahiran izzat......sebelum berkumpul aku gi kt playground...alah sekali sekali nk rasa gak mcm budak kecik...aku gi playground pun sbb tk der org kt pantai..........ikut pada pemerhatian aku study group bagus...tp iman kene kuat sbb mudah utk lari drpd tajuk utk belajar....bnyk sembang biasa r tu.....first time study group ...slalu study sports kt pantai......sekian itu jer......
October 12, 2010

bila exam dh dekat semua jadi nerd

haha.......bila nak dekat exam.gi mana2 bawak buku....wktu exam......gi kantin pun bawak buku.....biaso lah tu....semangat nak dpt straight A........

to dak2 laki 2 M




kt sini nak bagitahu nama nama dak laki 2 M .....

-Mubin
-khairi
-izzat
-syahiran
-safwan
-fauzi
-haqim

sekian itu saja
October 11, 2010

mr potato hot n spicy

cakap psl mr potato ni......aku mmg suka.....smbil aku menaip aku makan mr potato........hahaha......nnti aku nak umah aku ada satu tmpt yg mana penuh dgn mr potato...berangan angan mat jenin....hahaha.....kalau pembaca blog nak tahu....saya mubin mustaza baru td start revision yg sebenar.....td chat ngan kawan ...dia cakap exam masuk form 1 sekali........aku terkezut.......hahaha...study....dh lah sejarah form 1 aku low skit.......aku sebenarnya ada yg dh lupa mt ........kpd member aku........dak laki........korang nk buat study group tak kt pantai....pas study main rugby n bola ......aku revision sn bru smpi chapter 4 form 1......hopefuly smpt lah utk aku revision.....

apa yang penting waktu nak dekat exam:

-tidur kena cukup
-study smart
-jalan bawa buku(bukan ulat buku tapi se-kurang2 ada semangat)
-kurang kan online(tp aku stay jer on9 cuma kurang kan skit)
-try study group ngan kawan(nnti study sports ada lah)

dgn ini aku mengambil kesempatan utk mengucap selamat ulangkaji kepada bakal mengambil PEPERIKSAAN AKHIR TAHUN TOV PMR 2011


biar study smart jangan study hard...tp kalau kalian rasa study hard ok bagi kalian....teruskan......aku hanya nasihat......



October 10, 2010

10.10.10

tarikh hari mmg lawa......
10 10 10.........wawa.....triple 10 gitu........aku tk der idea nk update ....nie je lah yg aku update
October 9, 2010

pmr dimansuhkan 2016

kt mana aku dpt artikel ni...klo nk cari kt utusan.com.my.......jadi kita tahun depan ada pmr........huhuhuhuu...tahun dpn pmr.....tahun depan ada pmr....tahun depan ada pmr...
October 8, 2010

exam is coming.......

tajuk ni berkisahkan exam pat yg bakal aku hadapi......cara aku study memang dasyat.......study aku tk smpi 30 minit......yelah awal lagi ....cuba kalau besok exam......baca buku smpi 2 jam......aku tgok calendar dah bulan 10 dh nk akhir tahun.....tahun depan PMR insya-Allah ...PMR ada ke takder ke aku tak kisah yg penting kene study gak ...klo tkder pmr kene exam jugak.......Terpikir sejenak.......Berapakah yang A aku akan dapat bila PMR nnti???jawapan tu sebenarnya terletak kt hati...klo kita ibadat dan doa insya-Allah 8a........ibadat bukan sahaja solat...belajar juga adalah salah satu daripada ibadat........marilah kita sama2 study utk exam....say no to hard study ...say yes to smart study........klo korang nak pinjam buku cara belajar aku ada......mintak kt sekolah ...terbukak kepada pelajar 2M only.........
October 7, 2010

hari mmg happening n enjoy

kami bermula di sg pelek
tunggu dri kol 7 15 -750
khairi dtg lmbt...bas dh nk jalan...terpaksa lah aku sembang dgn driver tu...supaya lengahkan masa...hahaha.....khairi khairi....setiba kami di ktm nilai..pukul 8 30......naik ktm gi mid valley...rm 9.40 seorang pergi dan balik..........setiba kami di Mid......pukul 10....kedai pun ada yg tk bukak lagi........pastu gi tgok tiket wayang....rm 7 sebelum kol 12tghari....ambil cerita jangan pandang belakang congkak.....cerita menarik....lucu(kelakar)....mmg best....happening.....pastu kami gi kat cosmic bowl.....ambil 3 games....early bird..rm  10 termasuk kasut rm12.50........main mmg sampai tangan lenguh.....mmg gempak....semua sporting...termasuklah abg safwan(syazwan)...haha.....aku harap tahun depan kita dapat buat mcm ni lagi...klo boleh waktu pmr...hahaha.....bnyk cerita lagi....utk mengetahui lebih bnyk...chat r dgn aku......
October 6, 2010

menanti sebuah jawaban

di kala ku menanti jawapan mu
engkau selalu menghindar diri mu
adakah kamu tidak menyintai diriku

terus terang saja..itu saja yang aku mahu
supaya aku tak menunggu lagi

usah lah kau menafikan lagi
bahawa kamu tidak menyintai ku
ku harap engkau melafazkannya

tetapi berakhir duka

oh sayang ku
adakah kamu kekasih
jujur lah sayangku
October 5, 2010

I love racing and soccer

kat sini bukan bermaksud aku suka merempit tetapi aku suka lumba kereta kat dalam games.....jangan salah faham......aku minat bolasepak....dan aku suka bermain bolasepak......nak kata ada bakat main bolasepak tu ada lah sesikit....boleh lah kalau setakat main waktu PJ.......

jabulani chelsea.....aku dapat bola tu ptg td...mak aku belikan.......hahaha.....aku skrg tidur pun dgn bola..........biasa r.....

tomorrow....prefect course

sebenarnya....mmg malas utk pergi dihari esok.....kursus pengawas......kena gi ......tkper ....aku gi besok........hari ni aku beli buku....buku osman affan....tajuk buku ni teknik memori smart study..harga 22....guna popular card dapat rm 19 .80 jimat rm 2.20....buku ni bagus.....I love my jabulani ball
October 4, 2010

form 1,2.4 direhatkan

dengan ini dimaklumkan bahawa besok smpi khamis ....cuti pastu isnin smpi selasa cuti.....ambil kesempatan ni utk ulangkaji yang mana kita lemah........n belajar secara smart........bukan hard...klo hard mampuih otak......ok rancangan sempena direhatkan ni bdk laki 2m akan kluar berjalan jalan di mid...n enjoy......

me n my my friends

  
my best friend.....
September 30, 2010

hari esok kena hantar kerja rumah

kerja rumah

-folio geo
-bm ringkasan
-bm penulisan
-bm ringkasan
-mathematic buku hijau

dah siap tenteram sikit jiwa....

Cikgu Suzlina tgh marah ngan murid 2 M.......sbb tk bawa ringkasan hari tu.......sebab tu aku buat semua kerja bm takut takut hari esok kena berdiri kat luar kelas......
nasib baik lah waktu ringkasan tu aku bawa fail kalau tidak...kena berdiri dekat luar kelas
September 29, 2010

puasa bukan bermaksud kita tidak boleh bersukan

hari puasa .....hahaha......

td pg pj..........pj mcm biasa bola sepak r...tp lain skit td futsal tp tendang tendang juga

ak main jadi striker berlari sana berlari sini......tk rasa mcm puasa......rasanya lagi bertenaga........

jadi kat sini....jangan jadi kan puasa sebagai alasan.......
Wide Eye Onion Kun