Copyright © -Mubin-
Design by Dzignine
March 22, 2011

Rapatkan hubungan mencari rakan baru

salam

salam
what is champa?

my kingdom


0.0.0


Mubin is ur call name?


Did you can speaj or write in Malay?
yes .Mubin

boleh hiii

hahaha
betul kah awak orang vietnam
??

Champa itu kerajaan melayu yang terawal didunia
sekarang di rampas oleh orang Vietnam

ooooo
kerajaan chamoa
champa*
ada pada buku teks

Jadi rakyat Melayu di sini jadi rakyat VN sekarang
ia ke :)

iya


umur berapa?


Umur saya
15 tahun

hiii, abang lebih tua dari kamu, abang dah 23 doh :)


hahaha

sekarang duk kat mana?


dekat KLIA


ah, Selangngo?


ya

selangor
dekat vn banyak islam ka??

Rakyat Champa saja mengikut Islam
about 0.001% ( sebab telah di bunuh dan lari semua kat negara lain)

o.o.o
sikit nya
telah dibunuh

masa dahulu, Negara melayu hampa telas di hilang pada tahun 1832


oooooo


suka ye, awak budak saja tapi menarik pesal sejarah ..hiii :)


hiii
saya suka sejarah mengenai melayu
Maknanya
melayu bermula dari vietnam lah

bukan
alam Melayu sangat luas
selatan VN, Kemboja, selatan Thailand, Malacca...kepulauwan Indo/philppine
dalam masyarakat Melayu itu, orang Melayu Champa telah menbangun negara berlayu termula di selatan VN sekarang
Melayu *
awak sedang belajar kat high school ye ?

ye
saya belajar di high school
di Malaysia dipanggil
sebagai
Sekolah menengah kebangsaan

baik kalau remmaja terhak dengan sejarah bangsa
ohh
hii baru tahu :)

betul tu
saya sokong

awak kena ajar saya bahasa hiiii


hahaha
okay sahaja

hiiii baik hiii :)


sharing is caring
nama panggilan awak apa??

hiii, ok, terimakasih :)
Putra
Mohd Putra Halim

abang putra
atau putra sahaja

ala, kita macam kawanlah, jangan risau pesal usia :)


okay
tq putra
sebab beritahu say a
saya*
mengenai sejarah Melayu

hiii
ada lagi ni

apa dia??


orang Melayu Champa bukan guna Bahasa Melayu macam Mlay/Indo
saya bagi contoh:
sa-satu
dwa-dua
kalau-tiga
pak-empat
lima-lima
nam-enam
tajuh-tujuh
tapan-lapan
samlan- sembilan
sapaluh- sepuluh
.......

oooo
baru saya tahu

awak ada banyak adik abang x


saya tidak ada adik
dan abang

seorang saja :)
sedih x

tak sediah
sedih*
sebab ada ibu bapa lagi
n ada kakak juga

hiiiii....
saya ada samping seperti kamu, tapi warna lain sikit
kejab bagi tengok

hahaha


bergaya r
look handsome

mungkin orang kat sana ambil contoh kat sini kot hiiii


hahahaha
tak apa
berkongsi kan baik

hiii gurau saja
kita kan sama

betul tu
ok lah putra
saya undur diri dahulu
assalamualaikum

ia, saya juga nak off
walaikummusalam :)
jumpa lagi, nanti awak ada rangcang ajar saya ye

ok putra


bye
Mubin :)

6:44pm
bye

perbualan di antara saya dengan putra

walaupun ada ayat yang aku kurang faham ..tapi memang best .....

Kalau nak tahu pasal melayu atau kerajaan Champa

korang baca yang chat saya ngan dia

Dia orang vietnam tapi pandai menutur bahasa Melayu

...................

jadinya dekat sini ......lebih baik kita berbuat baik dengan semua orang tak kira bangsa mahupun kaum........

jadinya kat sini jangan gaduh ...peace no war

0 Komen:

Post a Comment

Wide Eye Onion Kun