Copyright © -Mubin-
Design by Dzignine
May 28, 2011

sempurna



kau begitu sempurna
dimataku kau begitu indah
kau adalah hidupku


hahahaha.aku hari nak cakap pasal sempurna

May 17, 2011

kisah seribu satu

sebenarnya tajuknya memang tak sesuai dengan isinya.......

okay ,pertama sekali saya Mubin Mustaza tidak terasa hati mahupun marah kepada kawan saya yang telah membaling tepung ketika hari guru yang lalu.Saya maafkan atas kelakuan kalian itu...Nama pun KAWAN...okay.....itu cuma selingan je .

Bermula jalan cerita ................

Tadi jejalan pergi tengok LAPTOP untuk kakak saya....okay kedai first tanpa segan silu aku menyebut nama kedai ini MYIT dekat GIANT NILAI ...........Aku harap kedai ini pekerja dia belajar sikit cara sopan dan etika berniaga....Ayat agak kurang ajar......aku masuk ngan family...aku tengok laptop....aku nak check harga laptop toshiba satellite l645 -.........dah tak tahu belakang nya......bapa aku cakap lah yang bapa aku tak tahu sangat pasal komputer n laptop....bapa aku suruh pekerja kedai itu cakap ngan aku.....pastu pekerja tu cakap apa tah.......pastu ayat belakangnya adik faham tak ke tak faham ke buat2 faham....klo tak faham buat2 faham...(ayat  agak kureng disitu)mungkin dari segi umur aku kalah lah dengan pekerja itu.........tapi silalah jaga etika ketika berniaga bukan macam tu cara dia...then then.....ingat sikit ko tu bukan tauke lah.....memang teruk....kedai pertama blacklist.......

kedai kedua...dalam giant....
cuma kedai kecil.........aku masuk ke dalam then tetengok pastu check......bapa aku tanya lah harga leh nego ke tak ....pastu dia cakap dengan sombong dan lagaknya ni harga kedai................kedai kedua blacklist.........

kedai ketiga court mammoth.......
kedai ini okay....cuma laptop yang dikehendaki tiada kena order...tu yang leceh...........

pastu bapa aku tanya nak gi mana lak??aku kata gi seremban ..tapi waktu tu aku ada tusyen berhampiran dengan rumah .....pastu aku cakap khamis leh pergi......

pastu gi kt seremban .....

kedai keempat merupakan kedai terakhir

nama kedai THYE HIN ......kedai ini tauke nya dan pekerja memang peramah dan menjaga etika berniaga..........memang aku salute..........okay r..............target toshiba last3 dpt acer....lagi okay ..hahaha.....terbaik..........lagipun bukan utk aku utk kakak aku yang akan masuk ke UNIVERSITI..........

hahahahhahaa.......jadi disini aku nak memesan kepada penjaga /pekerja kedai komputer.........jangan sombong ,kalau korang jadi peramah lagi untung tak rugi pun lagi banyak orang nak beli .klo korang sombong orang yang nak beli tu pun menyampah tengok muka korang........sekian itu sahaja
May 11, 2011

Minuman vs Drinks

.......................MINUMAN ATAUPUN DRINKS...........................

okay3x...............minuman dengan drinks ialah benda yang sama..............banyak-banyak jus ,jus apa yang paling colourless,odourless and tasteless????


jawapannya:SKYJUICE aka AIR SEJUK aka AIR KOSONG

huh...........dewasakini ,saya akan menceritakan lebih lanjut mengenai minuman..........Menurut wikipedia = Minuman merujuk kepada barang cair yang boleh diminum......okay............


sekarang kita tengok minuman yang sedap,membolehkan kita menelan air liur yang tawar lagi sedap itu........














JUS TEMBIKAI..Baru tadi minum......yeah ..nikmat kot bila jus tembikai yang sejuk diminum...........







Cendol..Mungkin ramai antara kita yang meminati cendol biasa dan cendol pulut...nyam3x...kat sekolah ada jual tapi2 sedap







susu.............okay ...pilih lah mana satu warna nak...pastu pergi kedai beli bayar duit sendiri.......


loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading 
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading 
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading 
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading 
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading 
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading 
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading 
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading 
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading 
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading 
loading
loading
loading


aduhhh....dah abis...sekian terima kasih


Catur aka Chess

Pertama sekali ,hooray sebab tidak berjaya mendapat tempat di pertandingan catur peringkat daerah Sepang 2011.....HEHEHE.....Antara gambar yang berjaya di SNAP/SHOOT/TANGKAP (Garis bagi jawapan yang bersesuaian).............Gambar berikut diambil di SMK DABB SG MERAB ........


Muka blur jer....yelah tak lawan lagi....Baru breakfast.......peace
--->Shafirul Fauzi aka K.tingkatan<-----
                                                                  

Pandang apa tu?????
------>Ahmad Syahiran aka PRS<--------


Muka happy yelah tak lawan lagi ...nervous pun ada.............
---->MUBIN MUSTAZA aka haa???cuba korang bagi apa yang sesuai<------


Tamat hari pertama
............................................................
Hari kedua bermula


May 10, 2011

tak sihat......sakitttttttttttttttttttttttt

............walau sakit melanda tetap gi sekolah................

kena pergilah sebab dah nak dekat exam....exam .....exam...........ppt.....

form 3 pula tahun........PMR PMR PMR.....................

Memang Terbaik............................

..............................

Pagi tadi menang SUDOKU sempena dengan minggu sains dan matematik......

.yang tidak puas hatinya satu sahaja nama ku dipanggil mubin mustafa bukannya mubin mustaza,..............

aduhhhhhhhhhh

ANYWAYS,thanks sekolah n thank kepada penganjur minggu sains dan matematik.........banyak yang dapat saya pelajari antaranya buat sudoku(ayattttt),buat roket trajektori dan roket parachute.........thanks..........

pengalaman itu penting.......kita belajar melalui pengalaman ...........

the experience learns us...................


ayattttttttttt...................


ni group kadi........ada lagi sorang iaitu Tan Sri Syahiran.............hahahaha.....dia tak datang waktu ni..........pepon group ni memang sempoi waktu bekerja.................


(right click untuk tumbesaran yang cepat)

okay ni pic waktu sambut birthday dari bulan 1 sampai 6......anyways....Happy Birthdays



ni trademark dak laki-laki kelas 3M...........Yang mana satu paling lembut????ceteka ceteka..........


sampai di sini sahaja.......moga lebih banyak idea yang boleh dikongsi bersama pembaca yang disayangi

Wide Eye Onion Kun