Copyright © -Mubin-
Design by Dzignine
May 17, 2011

kisah seribu satu

sebenarnya tajuknya memang tak sesuai dengan isinya.......

okay ,pertama sekali saya Mubin Mustaza tidak terasa hati mahupun marah kepada kawan saya yang telah membaling tepung ketika hari guru yang lalu.Saya maafkan atas kelakuan kalian itu...Nama pun KAWAN...okay.....itu cuma selingan je .

Bermula jalan cerita ................

Tadi jejalan pergi tengok LAPTOP untuk kakak saya....okay kedai first tanpa segan silu aku menyebut nama kedai ini MYIT dekat GIANT NILAI ...........Aku harap kedai ini pekerja dia belajar sikit cara sopan dan etika berniaga....Ayat agak kurang ajar......aku masuk ngan family...aku tengok laptop....aku nak check harga laptop toshiba satellite l645 -.........dah tak tahu belakang nya......bapa aku cakap lah yang bapa aku tak tahu sangat pasal komputer n laptop....bapa aku suruh pekerja kedai itu cakap ngan aku.....pastu pekerja tu cakap apa tah.......pastu ayat belakangnya adik faham tak ke tak faham ke buat2 faham....klo tak faham buat2 faham...(ayat  agak kureng disitu)mungkin dari segi umur aku kalah lah dengan pekerja itu.........tapi silalah jaga etika ketika berniaga bukan macam tu cara dia...then then.....ingat sikit ko tu bukan tauke lah.....memang teruk....kedai pertama blacklist.......

kedai kedua...dalam giant....
cuma kedai kecil.........aku masuk ke dalam then tetengok pastu check......bapa aku tanya lah harga leh nego ke tak ....pastu dia cakap dengan sombong dan lagaknya ni harga kedai................kedai kedua blacklist.........

kedai ketiga court mammoth.......
kedai ini okay....cuma laptop yang dikehendaki tiada kena order...tu yang leceh...........

pastu bapa aku tanya nak gi mana lak??aku kata gi seremban ..tapi waktu tu aku ada tusyen berhampiran dengan rumah .....pastu aku cakap khamis leh pergi......

pastu gi kt seremban .....

kedai keempat merupakan kedai terakhir

nama kedai THYE HIN ......kedai ini tauke nya dan pekerja memang peramah dan menjaga etika berniaga..........memang aku salute..........okay r..............target toshiba last3 dpt acer....lagi okay ..hahaha.....terbaik..........lagipun bukan utk aku utk kakak aku yang akan masuk ke UNIVERSITI..........

hahahahhahaa.......jadi disini aku nak memesan kepada penjaga /pekerja kedai komputer.........jangan sombong ,kalau korang jadi peramah lagi untung tak rugi pun lagi banyak orang nak beli .klo korang sombong orang yang nak beli tu pun menyampah tengok muka korang........sekian itu sahaja

1 comment:

  1. Ada cara utk mnegur, 1) dgn tgn (utk ibu bpa kalo ank jht nau), 2) mnegur dgn nsihat, 3) dgn hti (sabar).... post kt blog ni skdr nk luah isi hti je an tpi slh tang burukkn nma org/tmpt... hmmm ksian .....

    ReplyDelete

Wide Eye Onion Kun