Copyright © -Mubin-
Design by Dzignine
October 29, 2011

Piala Malaysia .......


Definisi ringkas mengenai Piala Malaysia

Piala Malaysia merupakan satu kejohanan bola sepak yang berprestij di negara Malaysia dan antara kejohanan yang tertua di rantau Asia. Ia dipertandingkan pada setiap tahun mengikut format yang ditetapkan oleh Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) dan perlawanan akhir Piala Malaysia akan menutup tirai musim tahunan bola sepak negara. Piala Malaysia bermula pada tahun 1921 pada ketika itu Piala Malaya yang merupakan kejohanan bola sepak antara negeri-negeri yang membentuk Tanah Melayu. Kini setelah hampir mencecah 90 tahun, Piala Malaysia masih lagi menjadi rebutan pasukan-pasukan bola sepak tanah air-Sumber Encik Wikipedia

.....................Itu je lah kalau nak mengetahui lebih lanjut boleh tekan...................

Hari ini ataupun malam ini pasukan Negeri Sembilan dan Terengganu akan berentap bagi merebut Piala Malaysia.......


Pasukan manakah pilihan anda???Kalau saya akan menyokong Hobin Jang Hobin iaitu Negeri Sembilan 

SEBAB???

ada Farizal Marlias


Goalkeeper yang baju oren..............tu r Farizal Marlias

okay......aku suka skill dia ngan ketangkasan ......

hahahaha..........Rusa lawan dengan Penyu .......

Rusa bijak tapi penyu boleh berenang

Ramalan untuk malam ini ...

N9 .2-0.Terengganu

jangan tak tengok malam ini~~~~~~~

layan FIFA 12 dulu....................selamat tinggal

October 28, 2011

Gitar .........@----Hukum

assalamualaikum dan selamat sejahtera......

agak lama lah saya, tak update blog (lama la sangat)

okay .....Harini, saya nak berbincang mengenai gitar.....Ada yang kata Gitar tu haram jika dimainkan ada yang kata boleh jer main ............Bagi saya tak salah main JIKA tak lalai...Maksudnya ,jangan r main sampai lupa tanggungjawab atau main 24/7 tanpa henti .............

Bagi menguatkan lagi pendapat saya ,saya sertakan printscreen ustaz Azhar Idrus

(tekan untuk pembesaran yang cepat ala ala calciYum)

........................................

Jadi kepada gitaris2.....boleh teruskan perjalanan anda dalam bidang muzik dan jangan lupa bidang agama(spiritual)

Kepada sesiapa yang mahu / nak melihat printscreen Ustaz Azhar Idrus....Korang boleh melawat laman web berikut.....

http://www.facebook.com/Koleksi.Printscreen   .....(pandai2 r bukak kat photos ) 

layan lagi satu printscreen 


(macam biasa klik untuk pembesaran yang membesar dan menjadi besar)

Terima Kasih



October 11, 2011

Aktiviti lepas PMR.......Pasca PMR

tut tut tut tut..........(kring3x)


"Lombong emas dalam diri kamu adalah fikiran kamu. Kamu dapat menggalinya sedalam-dalamnya dan sepuas-puas yang kamu inginkan." ~ Abdullah Mansur M.H

okay.....Nak ubah style sikit...mulakan post dengan kata kata mutiara/hikmat/semangat dan sebagainya (sebagainyewwww)



2.buat calon PMR 2011....Pasti korang merancang aktiviti pasca PMR ....okay , gerenti banyak yang membuat plan untuk tidur , main games , beriadah, membaca novel dan sebagainya bukan?

3.Macam saya ( aku ) ,aktiviti yang dirancang ( rancang dulu , tak buat tak pa kan kan kan)

a-Online 24/7 (unsur hiperbola = melebih-lebih bukan sebab tak tidur)

b-Exercise aka latihan fizikal ( training untuk ujian fizikal kelak )

c- jogging setiap petang ( nak tingkatkan stamina ( konon ) )

d- belajar dan ulangkaji untuk Peperiksaan Akhir Tahun( nampak benor nipunya , sebab dah ambil pmr)

e- Menambah ilmu pengetahuan mengenai komputer , gitar dan sebagainya.

okay okay ....a,b,c,e memang perkara yang mahu dipraktikkan tetapi bagi d tu kureng r sebab sekarang dah bebas...BEBAS KE?????? bebas r buat sementara waktu

opss...lupa letak kat atas....Main games....Lumrah kaki games....hik hik hik

okay....KHAS UNTUK CALON2 PMR 2011.MEMANG BEBAS TAPI KENE INGAT KESIHATAN KENE JAGA ..AMBIL RESULT KELAK PASTIKAN DIRI ANDA CUKUP SIFAT ...

SELAMAT MALAM ..........SHUTDOWN R PC KORANG .....PC TAK MERDEKA SEBAB KORANG DAH MERDEKA ..FAHAM TAK???TAK FAHAM BUAT2 FAHAM OKAY ....
Wide Eye Onion Kun