Copyright © -Mubin-
Design by Dzignine
December 30, 2011

-tazkirah jumaat-

assalamualaikum ......

harini nak bagi sedikit tazkirah ....seperti mana hari rabu ada wordless wednesday ,bukan? kenapa kite tak buat tazkirah jumaat atau friday tazkirah ?

Bukan nak tunjuk alim mahupun nak tunjuk baik tetapi dengan cara ini kita dapat mendekatkan diri kepada Allah s.w.t.

berbalik kepada tajuk post saya kali ini iaitu tazkirah jumaat

-----
Bismillahnirahmannirahim

tazkirah hari ni mengenai tahun baru

tahun baru ...new year.....ramai yang memasang azam untuk menjadi lebih baik untuk tahun depan ....seperti mana tazkirah di masjid sg pelek pagi tadi ....masyarakat sekarang lebih cenderung memasang azam mengenai duniawi pada tahun masihi dan pada tahun hijrah pula masyarakat lebih kepada islamik .......cthnya,untuk 2012 =saya nak jadi lebih menyerlah dalam sukan bolasepak  manakala untuk 1433(hijrah) saya nak jadi taat kepada perintah Allah s.w.t.....

hrmm....jadi kat sini saya bukan nak menghalang azam abang2 ,kakak2 ,pakcik2,makcik2,adik2 dan sbgnya tetapi saya ingin menyatakan bahawa tak salah jika kita memasang azam untuk berubah mendekati allah ....

dan ...harini merupakan jumaat terakhir bagi tahun 2011 kan? oleh itu , sama2 lah kita saling menasihati ...ilmu untuk dikongsi bukan untuk diri sendiri sahaja~
December 28, 2011

wordless wednesday #4


maju ke depan ......looking forward.......mempunyai maksud yang hampir sama ........tahun 2011 makin hilang dari hari ke hari .....hari ke hari 2012 makin menjemput kita disebabkan masa yang tidak berhenti dan terus berjalan ~
December 18, 2011

Permainan yang masih bermain di minda



Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh............dan selamat sejahtera..............sihat semua??mudah-mudahan sihat dan dirahmati oleh Allah swt............

Post kali agak-agak ..hrmmm....agak bosan kot~ tak tahu r an .............okay ....kita teruskan perjalanan ----------------->



(saja menyemakkan gambar diriku dalam post kali ni)


::
::
::
::
::
::
::
V

.Tetris


game ni boleh tahan r senang dia ..walaupun selalu gak kalah an ~........ nampak macam games biasa tapi hakikatnya games ni memerlukan kemahiran berfikir jugak sebab kite perlu menyusun kotak yang bersegi-segi itu............





. Super mario (pakcik Mario)






games super mario merupakan games yang boleh tahan juga ketika masa dahulu ...yelah ,sekarang mana ada orang main ni dah ...diorang main games fifa 2012 , barbie(ada ke??) ,PES 2012......dedulu,suka gak r games super mario sebab pak cik mario ni suka lompat-lompat dan mencari puteri klo tak silap(maafkan saya jika tersilap sebab dah lama)



korang ingat lagi tak bende kat atas ni????hahaha..

siapa simpan lagi bende kat atas tu mmg POWER r....bukan power(kuat) apa cuma masih lagi mengekalkan permainan yang hanya mengeluarkan skrin hitam kelabu putih ..........


okay .........sekian~

Terima Kasih kerana membaca
December 6, 2011

Program cuti sekolah

ting tong ....ting tong...ting tong ...

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

musim cuti sekolah kan sekarang ...jadi korang semua pergi mana waktu cuti??adakah holiday atau menonton tv atau online 24/7..........hrmmmm

okay.....Bila waktu sekolah tak sabar sekali waktu cuti sekolah tapi bila waktu cuti sekolah tak sabar pula waktu   persekolahan.........

Blog ku kini berpenampilan baru ...hahahaha (tengok kawan2 punya blog cantik sebab tu nak bagi blog ni cantik gak tapi dok2 burok-burok gak) ..................

Post kali ni memang pendek sebab penulisnya ketandusan idea-idea untuk menaip ...........

jadi penulis mengucapkan













............................PMR kini menghantui diriku...............

assalamualaikum
Wide Eye Onion Kun