Copyright © -Mubin-
Design by Dzignine
December 30, 2011

-tazkirah jumaat-

assalamualaikum ......

harini nak bagi sedikit tazkirah ....seperti mana hari rabu ada wordless wednesday ,bukan? kenapa kite tak buat tazkirah jumaat atau friday tazkirah ?

Bukan nak tunjuk alim mahupun nak tunjuk baik tetapi dengan cara ini kita dapat mendekatkan diri kepada Allah s.w.t.

berbalik kepada tajuk post saya kali ini iaitu tazkirah jumaat

-----
Bismillahnirahmannirahim

tazkirah hari ni mengenai tahun baru

tahun baru ...new year.....ramai yang memasang azam untuk menjadi lebih baik untuk tahun depan ....seperti mana tazkirah di masjid sg pelek pagi tadi ....masyarakat sekarang lebih cenderung memasang azam mengenai duniawi pada tahun masihi dan pada tahun hijrah pula masyarakat lebih kepada islamik .......cthnya,untuk 2012 =saya nak jadi lebih menyerlah dalam sukan bolasepak  manakala untuk 1433(hijrah) saya nak jadi taat kepada perintah Allah s.w.t.....

hrmm....jadi kat sini saya bukan nak menghalang azam abang2 ,kakak2 ,pakcik2,makcik2,adik2 dan sbgnya tetapi saya ingin menyatakan bahawa tak salah jika kita memasang azam untuk berubah mendekati allah ....

dan ...harini merupakan jumaat terakhir bagi tahun 2011 kan? oleh itu , sama2 lah kita saling menasihati ...ilmu untuk dikongsi bukan untuk diri sendiri sahaja~
December 28, 2011

wordless wednesday #4


maju ke depan ......looking forward.......mempunyai maksud yang hampir sama ........tahun 2011 makin hilang dari hari ke hari .....hari ke hari 2012 makin menjemput kita disebabkan masa yang tidak berhenti dan terus berjalan ~
December 18, 2011

Permainan yang masih bermain di minda



Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh............dan selamat sejahtera..............sihat semua??mudah-mudahan sihat dan dirahmati oleh Allah swt............

Post kali agak-agak ..hrmmm....agak bosan kot~ tak tahu r an .............okay ....kita teruskan perjalanan ----------------->



(saja menyemakkan gambar diriku dalam post kali ni)


::
::
::
::
::
::
::
V

.Tetris


game ni boleh tahan r senang dia ..walaupun selalu gak kalah an ~........ nampak macam games biasa tapi hakikatnya games ni memerlukan kemahiran berfikir jugak sebab kite perlu menyusun kotak yang bersegi-segi itu............





. Super mario (pakcik Mario)






games super mario merupakan games yang boleh tahan juga ketika masa dahulu ...yelah ,sekarang mana ada orang main ni dah ...diorang main games fifa 2012 , barbie(ada ke??) ,PES 2012......dedulu,suka gak r games super mario sebab pak cik mario ni suka lompat-lompat dan mencari puteri klo tak silap(maafkan saya jika tersilap sebab dah lama)



korang ingat lagi tak bende kat atas ni????hahaha..

siapa simpan lagi bende kat atas tu mmg POWER r....bukan power(kuat) apa cuma masih lagi mengekalkan permainan yang hanya mengeluarkan skrin hitam kelabu putih ..........


okay .........sekian~

Terima Kasih kerana membaca
December 6, 2011

Program cuti sekolah

ting tong ....ting tong...ting tong ...

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

musim cuti sekolah kan sekarang ...jadi korang semua pergi mana waktu cuti??adakah holiday atau menonton tv atau online 24/7..........hrmmmm

okay.....Bila waktu sekolah tak sabar sekali waktu cuti sekolah tapi bila waktu cuti sekolah tak sabar pula waktu   persekolahan.........

Blog ku kini berpenampilan baru ...hahahaha (tengok kawan2 punya blog cantik sebab tu nak bagi blog ni cantik gak tapi dok2 burok-burok gak) ..................

Post kali ni memang pendek sebab penulisnya ketandusan idea-idea untuk menaip ...........

jadi penulis mengucapkan













............................PMR kini menghantui diriku...............

assalamualaikum
October 29, 2011

Piala Malaysia .......


Definisi ringkas mengenai Piala Malaysia

Piala Malaysia merupakan satu kejohanan bola sepak yang berprestij di negara Malaysia dan antara kejohanan yang tertua di rantau Asia. Ia dipertandingkan pada setiap tahun mengikut format yang ditetapkan oleh Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) dan perlawanan akhir Piala Malaysia akan menutup tirai musim tahunan bola sepak negara. Piala Malaysia bermula pada tahun 1921 pada ketika itu Piala Malaya yang merupakan kejohanan bola sepak antara negeri-negeri yang membentuk Tanah Melayu. Kini setelah hampir mencecah 90 tahun, Piala Malaysia masih lagi menjadi rebutan pasukan-pasukan bola sepak tanah air-Sumber Encik Wikipedia

.....................Itu je lah kalau nak mengetahui lebih lanjut boleh tekan...................

Hari ini ataupun malam ini pasukan Negeri Sembilan dan Terengganu akan berentap bagi merebut Piala Malaysia.......


Pasukan manakah pilihan anda???Kalau saya akan menyokong Hobin Jang Hobin iaitu Negeri Sembilan 

SEBAB???

ada Farizal Marlias


Goalkeeper yang baju oren..............tu r Farizal Marlias

okay......aku suka skill dia ngan ketangkasan ......

hahahaha..........Rusa lawan dengan Penyu .......

Rusa bijak tapi penyu boleh berenang

Ramalan untuk malam ini ...

N9 .2-0.Terengganu

jangan tak tengok malam ini~~~~~~~

layan FIFA 12 dulu....................selamat tinggal

October 28, 2011

Gitar .........@----Hukum

assalamualaikum dan selamat sejahtera......

agak lama lah saya, tak update blog (lama la sangat)

okay .....Harini, saya nak berbincang mengenai gitar.....Ada yang kata Gitar tu haram jika dimainkan ada yang kata boleh jer main ............Bagi saya tak salah main JIKA tak lalai...Maksudnya ,jangan r main sampai lupa tanggungjawab atau main 24/7 tanpa henti .............

Bagi menguatkan lagi pendapat saya ,saya sertakan printscreen ustaz Azhar Idrus

(tekan untuk pembesaran yang cepat ala ala calciYum)

........................................

Jadi kepada gitaris2.....boleh teruskan perjalanan anda dalam bidang muzik dan jangan lupa bidang agama(spiritual)

Kepada sesiapa yang mahu / nak melihat printscreen Ustaz Azhar Idrus....Korang boleh melawat laman web berikut.....

http://www.facebook.com/Koleksi.Printscreen   .....(pandai2 r bukak kat photos ) 

layan lagi satu printscreen 


(macam biasa klik untuk pembesaran yang membesar dan menjadi besar)

Terima Kasih



October 11, 2011

Aktiviti lepas PMR.......Pasca PMR

tut tut tut tut..........(kring3x)


"Lombong emas dalam diri kamu adalah fikiran kamu. Kamu dapat menggalinya sedalam-dalamnya dan sepuas-puas yang kamu inginkan." ~ Abdullah Mansur M.H

okay.....Nak ubah style sikit...mulakan post dengan kata kata mutiara/hikmat/semangat dan sebagainya (sebagainyewwww)



2.buat calon PMR 2011....Pasti korang merancang aktiviti pasca PMR ....okay , gerenti banyak yang membuat plan untuk tidur , main games , beriadah, membaca novel dan sebagainya bukan?

3.Macam saya ( aku ) ,aktiviti yang dirancang ( rancang dulu , tak buat tak pa kan kan kan)

a-Online 24/7 (unsur hiperbola = melebih-lebih bukan sebab tak tidur)

b-Exercise aka latihan fizikal ( training untuk ujian fizikal kelak )

c- jogging setiap petang ( nak tingkatkan stamina ( konon ) )

d- belajar dan ulangkaji untuk Peperiksaan Akhir Tahun( nampak benor nipunya , sebab dah ambil pmr)

e- Menambah ilmu pengetahuan mengenai komputer , gitar dan sebagainya.

okay okay ....a,b,c,e memang perkara yang mahu dipraktikkan tetapi bagi d tu kureng r sebab sekarang dah bebas...BEBAS KE?????? bebas r buat sementara waktu

opss...lupa letak kat atas....Main games....Lumrah kaki games....hik hik hik

okay....KHAS UNTUK CALON2 PMR 2011.MEMANG BEBAS TAPI KENE INGAT KESIHATAN KENE JAGA ..AMBIL RESULT KELAK PASTIKAN DIRI ANDA CUKUP SIFAT ...

SELAMAT MALAM ..........SHUTDOWN R PC KORANG .....PC TAK MERDEKA SEBAB KORANG DAH MERDEKA ..FAHAM TAK???TAK FAHAM BUAT2 FAHAM OKAY ....
September 22, 2011

Baca Dengar dan Lihat...Pancaindera



Hari ini ,saya selaku pemilik blog ini ,ingin pembaca sekalian menonton video di atas

selamat menonton ...

PMR
September 18, 2011

New Url

old =www.mubinmustazaiskandar.blogspot.com

new=www.mubinmustaza.blogspot.com

tukar url sebab url lama panjang......
September 17, 2011

merdeka raya!!!SMK Pantai Sepang Putra

assalamualaikum dan selamat sejahtera.....semoga dalam keadaan sihat (hopes you all in a pink) waaa ...speaking sikit......

 Saya mengambil kesempatan untuk mengucapkan selamat hari malaysia kali ke-48

saya anak malaysia. I <3 Malaysia



okay.....semoga Malaysia kekal aman dan makmur.....


kembali kepada tajuk utama (inti) ...........SMK Pantai Sepang Putra telah membuat program merdekaraya pada 15 september yang lalu.....Pelbagai aktiviti yang menarik(menarik ke??boleh la) telah diadakan ........

Gambar-gambar sepanjang merdeka raya

GAMBAR DARI ZUHASNITA


pemilik blog yang memakai baju warna coklat.....okay ...gambar di atas sebenarnya ucapan daripada bekas perdana menteri MALAYSIA.......pemilik blog memegang watak ataupun karakter Tun Hussein Onn .....

Info Minda

TUNKU ABDUL RAHMAN=BAPA KEMERDEKAAN
TUN ABDUL RAZAK =BAPA PEMBANGUNAN
TUN HUSSEIN ONN=BAPA PERPADUAN 
TUN DR MAHATHIR=BAPA PEMODENAN
TUN ABDULLAH =ISLAM HADHARI DAN MODAL INSAN

GAMBAR DARI ZUHASNITA ....
Pemilik blog membaca ucapan yang pernah dibaca oleh Tun Hussein Onn


Bergambar bersama cikgu Zuazulwan ( bekas guru sejarah tingkatan 2)


bergambar bersama murid kelas 3musytari ( baju putih belah kanan merupakan abang kp ) tersesat.....hahahaahaha....


Sebelah kiri Zikri...sebelah kanan Mubin Mustaza.....kiteorg buat iklan RADIX...hahahahahaha....



bergambar bersama rakan sekelas.....go 3MUSYTARI..........do the best ......PMR nak dekat...hahahahahaha...

okay okay okay......


maka tamat sudah post untuk kali ini.......

Doakan saya untuk PMR ...terima kasih



 

September 5, 2011

bunga api graffiti+mercun bunga api +gambar raya


kasi gegar punya.....

hahahahaha...raya tak raya ...fotografi jalan ..........

lol........

tak banyak idea nak update ler......

esok sekolah .......

semoga berjaya

Raya....ohh...raya....duit raya

Gambar famili besar

-keluarga tok wan ya
-keluarga mak wa
-keluarga iskandar aka keluar saya
-keluarga makcik illa
-keluarga maksu





raya........walaupun penulis post agak lewat(bukan agak tapi memang) tetapi tetap upload....hahahahahaha


selamat menyambut hari raya

macam mana kutipan duit raya korang??

mesti banyak annnnnnn annn ann

()()()()()()()()()()()()

merujuk gambar di atas mubin mustaza tidak menjengket sama sekali....


August 3, 2011

folio folio folio

kepada rakan yang kehilangan folio ....korang boleh download  di sini.

boleh download kat sini

folio sejarah

cepat cepat.........
July 30, 2011

Ramadhan Datang......

Ramadhan coming........

Jadi sudahkah anda semua bersedia untuk menyambut bulan Ramadhan yang mulia ini?Jadikanlah ramadhan kali ini lebih bermakna daripada ramadhan yang sebelumnya......

okay3x......tangene sine cosine.....opss...salah topiks

okay ..dibawah ada sedikit gambar untuk sama-sama kita lihat dan fahami betul2..


(pastikan left click untuk tumbesaran yang  besar)

okay.......Ramadhan datang Tarawikh datang....Dan jangan lupa juga ada yang datang iaitu MERCUN........Jangan main mercun ,mercun itu bahaya ,bahaya itu dangerous,dangerous boleh membawa maut...................

dan

jangan lupa juga....ada yang akan meninggalkan kita waktu bulan ramadhan iaitu 

SYAITAN

ye ye ye ye

..........................

sama sama layan vid di bawah ini


sekian ,terima kasih
July 24, 2011

masa tetap berjalan

tup tap tup tap........

masa tidak menunggu kita walaupun sesaat....masa diibaratkan emas...sangat berharga..Kenapa lah masa tak boleh jual?Kalau boleh jual boleh jadi kaya....


Dapat 5 guni duit ni...boleh buat kenduri sekampung...hahahahaha.....

okay..okay..okay 

kembali kepada tajuk asal......

PMR ....wau...Penilaian Menengah Rendah....

72 hari lagi........+*/-=berapa hari je??

okay...okay

motif utama post ini ialah

jeng jeng jeng

Si Pemilik Blog MUBINMUSTAZAISKANDAR

ingin meminta maaf jika terdapat sebarang kesalahan yang telah dilakukan.........Maafkanlah insan yang hina lagi lemah ini........

tak nak buang masa ......Saya akan jarang3 post di sini kerana kekangan waktu ........Oleh itu,marilah kita sama2 study untuk peperiksaan awam .........
July 5, 2011

Facebook dari tahun 2004-2010

1.2.3..........Senyum ....Peace.....

Terima kasih kerana senyum
Foto1.1.Foto Baby Orang Utan yang sedang memandang mata anda!!!!!pandang jangan tak pandang3x

......................................
Tutup cerita bak kata filem dedulu...TAMMAT

buka cerita yang tajuknya seperti di atas.....

Facebook....Apa itu Facebook?Perlu ke Facebook?....Amat sukar untuk mencari orang yang tidak mengetahui apa itu facebook pada zaman kini.Boleh dikatakan hampir semua remaja dan sebahagian orang dewasa mempunyai FACEBOOK ini......Jadi tidak mustahil la bagi adik-adik yang masih tidak cukup umur membuat FACEBOOK kerana abang2 ,kakak dan parents mereka mempunyai MUKA BUKU........

Di bawah ini saya sertakan gambar ataupun screenshot FACEBOOK dari tahun 2004 hingga kini(2011)

July 3, 2011

Fenomena Angry Birds!!!!!!

                     Awas ....Negara MBN dalam bahaya....

loading
loading
loading
loading
loading
loading
0%
15%
30%
45%
60%
75%
90%
100%

June 19, 2011

exam..fuyooh....dahsyat gilewwwwwwww............

exammm....ramai yang menggangapkan bahawa exam itu membebankan....betulkah membebankan pelajar?Bagi saya semua itu tidak membebankan malah untuk mengetahui prestasi semasa...Exam itu penting seolah olah ujian dalam hidup....Kalau dalam hidup tidak ada exam jadi semua itu akan jadi KOSONG means tak bermakna,.....Jadi EXAM ITU PENTING.......

June 3, 2011

Selamat Pengantin Baru

Pertama kali ,saya mengucapkan selamat pengantin baru buat abang Muzzamil dan Kak Ita .......................Di bawah gambar perkahwinan mereka

June 1, 2011

kampung.......Kampung Boy



kampung...okay ......nama kampung aku special kampung telok talipon....well,mungkin ni tempat pertama ada talipon kot....hahahahaha...........

perancangan di kampung :-

main games macam biasa
duduk menghadap laptop sambil on9(tajaan YES WIMAX)
ambil gambar kat sawah.....tu sabaq dulu
pergi marina(dah pergi semalam)

May 28, 2011

sempurna



kau begitu sempurna
dimataku kau begitu indah
kau adalah hidupku


hahahaha.aku hari nak cakap pasal sempurna

May 17, 2011

kisah seribu satu

sebenarnya tajuknya memang tak sesuai dengan isinya.......

okay ,pertama sekali saya Mubin Mustaza tidak terasa hati mahupun marah kepada kawan saya yang telah membaling tepung ketika hari guru yang lalu.Saya maafkan atas kelakuan kalian itu...Nama pun KAWAN...okay.....itu cuma selingan je .

Bermula jalan cerita ................

Tadi jejalan pergi tengok LAPTOP untuk kakak saya....okay kedai first tanpa segan silu aku menyebut nama kedai ini MYIT dekat GIANT NILAI ...........Aku harap kedai ini pekerja dia belajar sikit cara sopan dan etika berniaga....Ayat agak kurang ajar......aku masuk ngan family...aku tengok laptop....aku nak check harga laptop toshiba satellite l645 -.........dah tak tahu belakang nya......bapa aku cakap lah yang bapa aku tak tahu sangat pasal komputer n laptop....bapa aku suruh pekerja kedai itu cakap ngan aku.....pastu pekerja tu cakap apa tah.......pastu ayat belakangnya adik faham tak ke tak faham ke buat2 faham....klo tak faham buat2 faham...(ayat  agak kureng disitu)mungkin dari segi umur aku kalah lah dengan pekerja itu.........tapi silalah jaga etika ketika berniaga bukan macam tu cara dia...then then.....ingat sikit ko tu bukan tauke lah.....memang teruk....kedai pertama blacklist.......

kedai kedua...dalam giant....
cuma kedai kecil.........aku masuk ke dalam then tetengok pastu check......bapa aku tanya lah harga leh nego ke tak ....pastu dia cakap dengan sombong dan lagaknya ni harga kedai................kedai kedua blacklist.........

kedai ketiga court mammoth.......
kedai ini okay....cuma laptop yang dikehendaki tiada kena order...tu yang leceh...........

pastu bapa aku tanya nak gi mana lak??aku kata gi seremban ..tapi waktu tu aku ada tusyen berhampiran dengan rumah .....pastu aku cakap khamis leh pergi......

pastu gi kt seremban .....

kedai keempat merupakan kedai terakhir

nama kedai THYE HIN ......kedai ini tauke nya dan pekerja memang peramah dan menjaga etika berniaga..........memang aku salute..........okay r..............target toshiba last3 dpt acer....lagi okay ..hahaha.....terbaik..........lagipun bukan utk aku utk kakak aku yang akan masuk ke UNIVERSITI..........

hahahahhahaa.......jadi disini aku nak memesan kepada penjaga /pekerja kedai komputer.........jangan sombong ,kalau korang jadi peramah lagi untung tak rugi pun lagi banyak orang nak beli .klo korang sombong orang yang nak beli tu pun menyampah tengok muka korang........sekian itu sahaja
May 11, 2011

Minuman vs Drinks

.......................MINUMAN ATAUPUN DRINKS...........................

okay3x...............minuman dengan drinks ialah benda yang sama..............banyak-banyak jus ,jus apa yang paling colourless,odourless and tasteless????


jawapannya:SKYJUICE aka AIR SEJUK aka AIR KOSONG

huh...........dewasakini ,saya akan menceritakan lebih lanjut mengenai minuman..........Menurut wikipedia = Minuman merujuk kepada barang cair yang boleh diminum......okay............


sekarang kita tengok minuman yang sedap,membolehkan kita menelan air liur yang tawar lagi sedap itu........














JUS TEMBIKAI..Baru tadi minum......yeah ..nikmat kot bila jus tembikai yang sejuk diminum...........







Cendol..Mungkin ramai antara kita yang meminati cendol biasa dan cendol pulut...nyam3x...kat sekolah ada jual tapi2 sedap







susu.............okay ...pilih lah mana satu warna nak...pastu pergi kedai beli bayar duit sendiri.......


loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading 
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading 
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading 
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading 
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading 
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading 
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading 
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading 
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading 
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading
loading 
loading
loading
loading


aduhhh....dah abis...sekian terima kasih


Catur aka Chess

Pertama sekali ,hooray sebab tidak berjaya mendapat tempat di pertandingan catur peringkat daerah Sepang 2011.....HEHEHE.....Antara gambar yang berjaya di SNAP/SHOOT/TANGKAP (Garis bagi jawapan yang bersesuaian).............Gambar berikut diambil di SMK DABB SG MERAB ........


Muka blur jer....yelah tak lawan lagi....Baru breakfast.......peace
--->Shafirul Fauzi aka K.tingkatan<-----
                                                                  

Pandang apa tu?????
------>Ahmad Syahiran aka PRS<--------


Muka happy yelah tak lawan lagi ...nervous pun ada.............
---->MUBIN MUSTAZA aka haa???cuba korang bagi apa yang sesuai<------


Tamat hari pertama
............................................................
Hari kedua bermula


May 10, 2011

tak sihat......sakitttttttttttttttttttttttt

............walau sakit melanda tetap gi sekolah................

kena pergilah sebab dah nak dekat exam....exam .....exam...........ppt.....

form 3 pula tahun........PMR PMR PMR.....................

Memang Terbaik............................

..............................

Pagi tadi menang SUDOKU sempena dengan minggu sains dan matematik......

.yang tidak puas hatinya satu sahaja nama ku dipanggil mubin mustafa bukannya mubin mustaza,..............

aduhhhhhhhhhh

ANYWAYS,thanks sekolah n thank kepada penganjur minggu sains dan matematik.........banyak yang dapat saya pelajari antaranya buat sudoku(ayattttt),buat roket trajektori dan roket parachute.........thanks..........

pengalaman itu penting.......kita belajar melalui pengalaman ...........

the experience learns us...................


ayattttttttttt...................


ni group kadi........ada lagi sorang iaitu Tan Sri Syahiran.............hahahaha.....dia tak datang waktu ni..........pepon group ni memang sempoi waktu bekerja.................


(right click untuk tumbesaran yang cepat)

okay ni pic waktu sambut birthday dari bulan 1 sampai 6......anyways....Happy Birthdays



ni trademark dak laki-laki kelas 3M...........Yang mana satu paling lembut????ceteka ceteka..........


sampai di sini sahaja.......moga lebih banyak idea yang boleh dikongsi bersama pembaca yang disayangi

April 25, 2011

Tomorrow..........

tomorrow,tomorrow and tomorrow
see the chess on the table..........haik...........Tetiba sajak william shakespears dah bertukar rupa..........okay ...okay.......Besok hari yang dinanti-nantikan ...............

Hari apa yang ko nantikan mubin?????

                          
                                                                 Besok hari perlawanan catur peringkat daerah Sepang di SMK                                      
                                                                  Datuk Abu Bakar Baginda......................


Haaaaaaaaaaaaaaaaaaa.................

Help me.......Rasa takut pun ada,rasa bangga ada,rasa suka pun ada.........Bak kata Pak Cik Astro tu dulu "Macam-macam ada"..............................

Ayoyoo........


Kami atlet (ayat je lebih)

1.Fauzi   2.Mubin 3.Syahiran 4.Khairul Ikhwan aka Edong

Mudah-mudahan kami tidak mendapat tempat terakhir.................
April 19, 2011

kring kring kring

Blog kini berwajah baru(pemiliknya nak buat kelainan katakan).Macam mana rupa blog ini?o_O .Hari ini di sekolah ada majlis perasmian minggu bahasa.Kena pula jadi jurugambar(dahlah si mubin ni jurugambar tak bertauliah.:-D ::::::::::::::::::

Jeng jeng jeng.

Hari ini juga merupakan hari pembentangan sejarah oleh kadi band.Anggota kadi band Mubin,Syahiran,Zikri dan Aminuddin. KUMPULAN KADI BAND MEMANG SEMPOI.Semua ahlinya sporting .hahaha.alhamdulilah kami telah berjaya membentang dengan baik dan lancar walaupun ada soalan yang diajukan kepada kami dan kami mengambil masa yang agak lama juga untuk menjawab.Terima kasi kepada sahabatku iaitu (nama dirahsia) kerana telah memberikan soalan pembentangan ramalan.o_O

Kenapalah waktu sekarang ramai cikgu tak masuk kelas?PPT dahlah hampir tiba(bulan lima pula tu).Sekarang dah bulan empaat.Tak sampai sebulan lagi nak PPT::::::

Siapa ada idea untuk buat oral test?huhuhuhuhuuhuhuh.Ketandusan idea.Hari jumaat ni buat plbs.


Tenang mubin tenang.

Ok terima kasih kerana membaca
April 6, 2011

Berusaha tangga kejayaan

okay ..tajuk kali ini seperti yang dinyatakan di atas........

Sejujurnya ,bulan 4 sekarang ni memang busy kot.....dengan homework(standard lah tu cuma ada yg x puas hati )

aduh..........PMR...

engkau  ibaratkan penyuluh hidupku
untuk menerangi jalan yang akan aku tuju

puisi dekat atas ini....fully make by MUBIN

okay..........PPT .....wau......mathematics masuk sampai bab 8...bab 8.....fuyoh

sekarang baru sampai bab 6 algebraic expression(harap ejaannya betul) lagi dua bab tu ......dalam masa lebih kurang 1 bulan.........

folio folio folio

disini saya posting bukanlah untuk menyatakan rasa tidak puas hati yaa.....

Betul lah apa yang dikatakan oleh cikgu....masuk bulan 4 ke atas .....otak mula stress....rasa macam masa tak cukup.........yelah macam mana nak cukup ...kalau berblogging ja..................

ok ok ok.........selamat maju jaya
assalamualaikum
April 4, 2011

kalau buku jadi mubin , mubin jadi apa???

tajuk untuk kali ini pelik sikit(duduk pun kt sungai pelek) sebab tu pelek ....sabo je lah .........

buku .......apa itu buku?????perlu ke baca buku???haa,buku I hate book( gedik ).........

okay....banyak pendapat bila berbincang mengenai buku...okay buku tempat untuk menyimpan maklumat........

kepada pelajar tingkatan 3....jadi buku teks seperti rakan karib anda......aduh...mubin ni cakap je lebih...macam dia buat.........hahahaha.......

tadi aku berjalan selangkah demi selangkah hingga beratus langkah mahupun beribu langkah mahupun jutaan langkah ...hai dah hiperbola nampak.......

okayy..aku pendekkan kan cerita...cecite cecite cecite........

okay aku jalan di depan papan kenyataan yang menyatakan siapa cikgu yang tak hadir ...selepas itu,saya memandang ke arah atas...huh.....memang seram ...bila tengok benda tu ...............huh,.....unsur suspens......

okay ......aku pandang bile pmr dan berapa hari lagi pmr.....aduhh....180+++.hari.......aduh...buku baca baru sampai form1 ......lagipun saya bukanlah jenis ulat buku ....aduh....pmr dah nak dekat.........boleh tak tangguh pmr buat tahun depan...........

okay.........sampai di sini sahaja lah saya bermonolog..........


 ..........................gunalah bahasa dengan sebaik mungkin..........

u -15 SMK Pantai Sepang Putra

okay ......

hari esok ada perlawanan bola sepak peringkat daerah sepang lawan dekat SMK Sungai Pelek ...............


                                                                   takut pun ada rasa juga ....nervous .......
yelah first time wakil sekolah untuk sukan

Hope team bola sepak under 15 sekolah dapat masuk final dan menang ..........huh........

posisi aku .....posisi aku goalkeeper.....hehehe.....

jadi ................jadi apa????

aku pun dah tak tahu lah nak cerita pasal apa lagi........

haa.....aku ingat...yez yez yez

lepas hari esok main bola petangnya pula pergi tusyen ...memang terbaik .......aduhh.....hahaha....dah lah baru buat latihan tusyen yang minggu lepas.......sikap aku yang paling aku selalu buat iaitu procastinate(tangguh)

aduh ...........berubahlah demi kebaikan ....................

<3majulah sukan untuk negara<3


March 30, 2011

panduan penulisan ......

okay .......sekarang ini saya akan memberikan sedikit pengetahuan yang saya dapat ketika tusyen tempoh hari.

kalau dalam karangan kita selalu buat ayat (sebagai contoh)

kita boleh ubah (sebagai contoh)dengan ayat seperti di bawah:

Sebagai justifikasinya
Sebagai evidensnya
Sebagai buktinya
Biar kita ambil contoh
Contoh yang dapat dikemukakan


lagi satu tips untuk penanda wacana penutup contohnya sesungguhnya

Boleh digantikan dengan

Secara holistiknya
Sebagai konklusinya
Secara intihanya
Sebagai tuntasnya
Sebagai izharnya
Intihanya
Tamsilannya

tips lagi.....penanda wacana masa contoh ;pada zaman ini....

kita boleh ubah pada zaman ini dengan:

pada era pascaglobalisasi
pada era millenium
pada era pascakemerdekaan
pada era modenisasi ini

okay sekarang perbandingan di antara baru dengan baharu

baru melibatkan masa contohnya saya baru beli
baharu pula kali pertama contohnya pakaian baharu ,kereta baharu


sekian itu saja tips untuk kali ini
March 27, 2011

Rupaku bukan Rupamu


bayi siapakah ini?Cuba visitor2 blog ni teka .Siapakah di gambar ini?okay okay

..,........

contest ini dibuka siapakah di dalam gambar itu???
pilihan jawapan
a)anak saudara mubin

b)Gambar seorang bayi yang tidak dikenali

c)gambar pemilik blog ini(mubin mustaza)

.........................................
jawapannya di post akan datang





 
March 25, 2011

jatuh cinta pandang pertama

dup dap dup dap ........pandang pertama hati ku terlebur ....

bersedia untuk mengetahui siapa yang telah membuatkan saya jatuh cinta......

sila scroll down

<3


<3


<3
sikit lagi ...bawah lagi


<3
<3


<3


<3


Dengan ini saya mengaku ,saya Mubin Mustaza Bin Iskandar telah jatuh cinta dengan sistem operasi(operating system)Ubuntu


Ubuntu ialah OS di bawah linux.......memang best guna OS ......Os ubuntu percuma dan tidak perlu dibayar dan bukan secara lanun(pirate)




dan di sini saya sertakan gambar Ubuntu Operating System


March 22, 2011

Rapatkan hubungan mencari rakan baru

salam

salam
what is champa?

my kingdom


0.0.0


Mubin is ur call name?


Did you can speaj or write in Malay?
yes .Mubin

boleh hiii

hahaha
betul kah awak orang vietnam
??

Champa itu kerajaan melayu yang terawal didunia
sekarang di rampas oleh orang Vietnam

ooooo
kerajaan chamoa
champa*
ada pada buku teks

Jadi rakyat Melayu di sini jadi rakyat VN sekarang
ia ke :)

iya


umur berapa?


Umur saya
15 tahun

hiii, abang lebih tua dari kamu, abang dah 23 doh :)


hahaha

sekarang duk kat mana?


dekat KLIA


ah, Selangngo?


ya

selangor
dekat vn banyak islam ka??

Rakyat Champa saja mengikut Islam
about 0.001% ( sebab telah di bunuh dan lari semua kat negara lain)

o.o.o
sikit nya
telah dibunuh

masa dahulu, Negara melayu hampa telas di hilang pada tahun 1832


oooooo


suka ye, awak budak saja tapi menarik pesal sejarah ..hiii :)


hiii
saya suka sejarah mengenai melayu
Maknanya
melayu bermula dari vietnam lah

bukan
alam Melayu sangat luas
selatan VN, Kemboja, selatan Thailand, Malacca...kepulauwan Indo/philppine
dalam masyarakat Melayu itu, orang Melayu Champa telah menbangun negara berlayu termula di selatan VN sekarang
Melayu *
awak sedang belajar kat high school ye ?

ye
saya belajar di high school
di Malaysia dipanggil
sebagai
Sekolah menengah kebangsaan

baik kalau remmaja terhak dengan sejarah bangsa
ohh
hii baru tahu :)

betul tu
saya sokong

awak kena ajar saya bahasa hiiii


hahaha
okay sahaja

hiiii baik hiii :)


sharing is caring
nama panggilan awak apa??

hiii, ok, terimakasih :)
Putra
Mohd Putra Halim

abang putra
atau putra sahaja

ala, kita macam kawanlah, jangan risau pesal usia :)


okay
tq putra
sebab beritahu say a
saya*
mengenai sejarah Melayu

hiii
ada lagi ni

apa dia??


orang Melayu Champa bukan guna Bahasa Melayu macam Mlay/Indo
saya bagi contoh:
sa-satu
dwa-dua
kalau-tiga
pak-empat
lima-lima
nam-enam
tajuh-tujuh
tapan-lapan
samlan- sembilan
sapaluh- sepuluh
.......

oooo
baru saya tahu

awak ada banyak adik abang x


saya tidak ada adik
dan abang

seorang saja :)
sedih x

tak sediah
sedih*
sebab ada ibu bapa lagi
n ada kakak juga

hiiiii....
saya ada samping seperti kamu, tapi warna lain sikit
kejab bagi tengok

hahaha


bergaya r
look handsome

mungkin orang kat sana ambil contoh kat sini kot hiiii


hahahaha
tak apa
berkongsi kan baik

hiii gurau saja
kita kan sama

betul tu
ok lah putra
saya undur diri dahulu
assalamualaikum

ia, saya juga nak off
walaikummusalam :)
jumpa lagi, nanti awak ada rangcang ajar saya ye

ok putra


bye
Mubin :)

6:44pm
bye

perbualan di antara saya dengan putra

walaupun ada ayat yang aku kurang faham ..tapi memang best .....

Kalau nak tahu pasal melayu atau kerajaan Champa

korang baca yang chat saya ngan dia

Dia orang vietnam tapi pandai menutur bahasa Melayu

...................

jadinya dekat sini ......lebih baik kita berbuat baik dengan semua orang tak kira bangsa mahupun kaum........

jadinya kat sini jangan gaduh ...peace no war
Wide Eye Onion Kun